fbpx

DNS lanserer gratis lytteforestilling i Bergen sentrum

Vandreteater i Bergen Voice Of Norway audioguide lydguide

Helt ny opplevelse med vandreteater i audioguide

Vandreteater i Bergen

– Vi hadde lyst å utforske mulighetene som ligger i krysningen mellom hørespill og byvandring. Det er også spennende å benytte GPS-teknologien, som alle har på sin egen telefon. Fortellingene får en helt spesiell nerve og nærhet når du går med egne hodetelefoner og byrommet blir scenografien. Vi syntes Pedro Carmona-Alvarez særegne signatur passet perfekt til et slikt oppdrag, og han har stått fritt til å leke seg innenfor dette formatet, sier Silje Gripsrud, programsjef for dns& ved Den Nationale Scene.

Voice Of Norway, som er tilgjengelig for alle. 

"Man skaper egne bilder når man hører på fortellingene og får stemmene så tett på. Om det er sol, stygt vær, når på døgnet det er, det påvirker også stemningen. Det smelter sammen med ditt indre univers"

21 skuespillere lager spor i byen

Teatervandinge med Den Nationale Scene i Bergen

Lytteforestillingen ligger i appen Voice of Norway, som ofte er brukt av reiselivsnæringen. «Ekkoenes by» rommer fortellinger med stort spenn i stemning og karakter, og man får en fornemmelse av å høre gjenklang fra noe som har vært eller kan komme til å skje. Rammefortellingen skildrer møtet mellom to gamle studiekamerater. Lydsporene er koblet til soner langs en rute fra Johanneskirken til Jernbanestasjonen via Nøstet og Torgallmenningen. Totalt har 21 skuespillere medvirket i prosjektet, som er spilt inn i teatrets lydstudio.

– Jeg har vært veldig spent på hvordan skuespillerne har tolket tekstene mine. De tilfører jo sine egne lag til de ulike fortellingene, og valgene deres er noen ganger overraskende, men alltid interessante, sier Carmona-Alvarez, som er fersk som dramatiker.

Griper inn i hverandre

Forfatteren har bodd i Bergen siden 90-tallet. Han vokste opp i Chile, Argentina og Kolbotn. Blant Carmona-Alvarez mange utgivelser er romanene «Bergen ungdomsteater» og «Og været skiftet og det ble sommer og så videre», og han har også skrevet seks diktsamlinger og en rekke essays. Parallelt har han vært låtskriver og musiker. Tekstene kretser gjerne rundt minner og musikk, slektskap og utenforskap.

– Jeg er opptatt av samtalen som form, og hvordan ulike tider, skjebner, og for så vidt kunstneriske verk, griper inn i hverandre. Jeg er for eksempel fascinert av hvordan man kan fornemme gamle ting under det nye, sier Pedro Carmona-Alvarez.

Det er gratis å oppleve lytteforestillingen, og den er tilgjengelig fra 22. mai til ut september. Når appen med lytteforestillingen er lastet ned kan man gå ruten når man vil. Bruksanvisning og kart er lagt ut på dns.no.

Vandreteater
- gjennom Bergens mange gater

På turen får man høre 21 skuespillere gi liv til de åtte delhistoriene. Når du går ruten gjennom Bergens mange gater, begynner historiene å spille automatisk når du går innenfor sonen.

Gå turene i dag

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Husk å ha med øreplugger eller lignende, for en bedre opplevelse.

Slik virker audioguiden

  • Når du kommer til riktig sted blir historien automatisk fortalt.
  • Kartet viser hvor du er og hvor alle historiene befinner seg.
  • I tillegg får du se supplerende bilder som forsterker opplevelsen. 
  • Guiden er tilgjengelig hele døgnet.

Smittevennlig

  • Du bruker din egen mobil som guide
  • Lett å holde avstand til andre
  • Besøk stedet når det er få mennesker der
  • Profesjonell guide når det passer deg

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.