AUDIOGUIDE

Ekte historier
- fortalt med ekte fortellerstemmer

“Med en fortellerstemme som smyger seg behagelig inn i øregangene, får turistene høre historier som spenner fra vikinggraver, stavkirker, bybrann, naturfenomen, krigshistorier til barnefortellinger”

 

Start video

Fra historien om høggravide Anna med barnet som døde, og de grufulle skrikene som kom fra graven.

Din egen formidling
av kultur, historie og severdigheter
-på ditt sted

  • Løft frem severdigheter i egen kommune
  • Lokale historier er laget av dere
  • Besøkende kan oppleve mer og være lengre

Bruksområder for audioguide

Audioguider tilpasset voksne

Presenter din region gjennom historiefortelling, bilder og kart på mobil.

Du gir reisende en meropplevelse med audioguide på togturen, bussen, båten, museum, i parkanlegg, skulpturparker, i jakten på streetart, krigshistorier, gravrøyser, helleristninger, huler og andre skjulte perler.

Audioguide kan brukes både inne og ute.

Digital moro og læring for barn

Lag quizruter, bokstavrebus og digital skattejakt for barn. Her kan dere legge inn premier og endre oppsettet på jakten så ofte du vil.

Eksempelvis kan en quizrute går på en tursti. Et museumsområde kan ha forskjellige digitale opplevelser på området og endres etter årstider. Barn kan lete etter digital ballonger om sommeren, om høsten jakter de på spøkelser, rundt jul leter de etter nisser, mens de til påske prøver å finne påskeharene.

Barna lærer seg å bruke kart basert på GPS, de blir kjent med nærområdet, det er moro, gir motivasjon, og ikke minst fysisk aktivitet.

Guiding for barn langs Akerselva med appen Voice Of Norway

Audioguide for barn

I samarbeid med barnebokforfatter Jan Hogne Christiansen tilrettelegger nå Voice of Norway audioguider med godt pedagogisk innhold tilrettelagt et yngre publikum.

Barna blir kjent med lokal historie gjennom den unge og tidløse historiefortelleren “BORGNY

Smartlyd for skole

Lokasjonsbestemt informasjonsformidling for universiteter, høgskoler, videregående-, ungdoms- og barneskoler. Både til bruk i undervisning og prosjekter.

“Dekker mange læreplanmål”, sier Alf Gunnar Wiken, IKT veileder på Rødberg skole

 

Slik virker audioguiden
Voice Of Norway

Dine besøkende velger rute, språk, laster ned, og så er de klare!

Hvem kan bruke Voice Of Norway?

Lokale historier
i audioguiden
Voice Of Norway

Voice of Norway publisher

Webinar

Fordelene av å være med på en felles formidlingsløsning for norsk kultur og reiseliv er mange.
Meld deg på webinaret for å lære mer om løsningen. 

Lett å komme i gang

Etter at dere har vært gjennom vårt opplæringsprogram kan dere selv legge innholdet i publiseringsverktøyet. Vi sørger for at innholdet ditt blir kvalitetssikret og i tillegg oversatt og innspilt med profesjonelle fortellerstemmer, hvis dere ikke velger å gjøre dette selv.

Fordelene
-slik våre kunder ser det

Hologram av fredsprisvinnere i din egen stue

-Fredsprisvinnerne Dmitry Muratov og Maria Ressa sine budskap er viktige. Akkurat nå jobber de under svært vanskelige forhold i sine hjemland med blant annet utreisenekt og streng sensur. Dermed er det interessant å utforske nye måter å dele deres budskap på. Med hologram kan alle i hele verden få besøk av fredsprisvinnerne i sin egen stue, og høre deres egen historie, fortalt av dem selv, sier Kim Reksten Grønneberg, Nobels Fredssenter, som nylig lanserte hologrammene i appen Voice Of Norway.

Les mer »

Bærekraftig formidling av kulturarv

I Norge har vi forpliktet oss til å følge UNESCOs Konvensjon om vern av den immaterielle kulturarven, og det er Kulturrådet som har ansvaret for å gjennomføre denne UNESCO konvensjonen. Vi har sett på mulighetene til bærekraftig formidling og vern av både immateriell- og materiell kulturarv.

Les mer »

Vy lanserer audioguide på Bergensbanen

-For å levere på vår visjon om «flere og mer fornøyde kunder» er reiseopplevelsen og underholdningstilbudet om bord et satsningsområde, sier Linn Therese Blindheim, rådgiver kundeopplevelser, Vy tog Vest. Audioguiden på Bergensbanen ble lansert i mai 2022.

Les mer »

Vi i Ullensvang tilbyr ekte opplevelser hele året

-Vi har stort trykk med besøkende hele sommeren, og nå vil vi gjøre alt det fine vi har tilgjengelig hele året, sier Harald Alvavoll, og forteller om en fremoverlent kommune som har et tett samarbeid mellom Hotel Ullensvang, Alvavoll Frukt & Sidergard og The Fjords.

Les mer »

Flere intervju på Aktuelt