fbpx

Romsdalsmuseet med digital moro for barn

Romsdalsmuseet voiceofnorway bokstavrebus_

Gøy på museet!

-Dette var artig, sier Olivia, Bjørn Marius og Pernille!

Med kart på mobilen jakta barna etter bokstaver i rebusen på museumsområdet, og i etterkant samarbeidet de om å sette sammen løsningsordet.

-Man måtte huske bokstaver, det var litt vanskelig, men sammen så greide vi det! Ja, og så var det bra at det ikke tok så lang tid, smiler de.

-En spøkelsesjakt høres kult ut…eller hva med at vi kan samle godteri? Mmmm….

Både Bjørn Marius og Pernille er dansere i Romsdalsmuseets Leikarring og de synes det er spennende å bli kjent med museet på en ny måte.

Premie trekkes hver måned

-Vi er et moderne museum så det passer bra med moderne rebus, forklarer Birgitte og forteller at det skal jaktes på både, spøkelser, nisser, påskeharer, ballongjakt med mer fremover.

-Løsningen på rebusen må sendes inn via appen Voice Of Norway. Og det trekkes ut noen vinner hver måned som vil få et produkt med design av Trude Nistad, forteller hun med et lurt smil. 

Familietur til museet

-Ta med hele familien til Romsdalsmuseet. Kafeen på Krona er åpen til kl 16, og mens foreldrene nyter en kaffe kan barna utfordre seg selv med rebus, i trygge omgivelser på museumsområdet.

Læring er gøy

-Vårt mål er at det skal være gøy på museet og det er også mål én for læring. På grunn av smittevern har vi pakket bort alt for barna nå. Og da er det fint å kunne tilby digitale rebuser for barn og unge, sier hun og legger til at audioguide for voksne allerede er på plass!

Enkelt å komme i gang

-Når du er på museet kan du laste ned appen Voice Of Norway via QR koder som du finner på både skilt og plakater, avslutter Birgitte og ønsker alle hjertelig velkommen innom.

Romsdalsmuseet tilbyr gratis guiding på din egen mobil - for voksne

Romsdalsmuseet (10 punkt)

  • Visste du at kapellet  bare var tenkt som utstillingslokale for gammelt kirkeinventar? 
  • Eller at de ikke hadde utedo på 1600-tallet? Hvor gikk de på toalettet da tro?

 

Molde (46 punkt)

  • Vet du at det er Helleristninger på Bjørset?
  • Hvem har laget skulpturen Jazzgutten?
  • Hva kan du om bybrannen?
  • Hva sydde de på Superb-gården og hvor er den?

 

Voice Of Norway - lydguiden for hele landet

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.