fbpx

Skreddersydd historiefortelling for skolebarn

Borgny-Bokkeren-Statue-Alesund-Guiding-historie-Voice-Norway
Borgny Bøkkeren Statue Ålesund Guiding historie Voice Norway

Borgny sitt historiske univers

I samarbeid med Borgny-forfatter Jan Hogne Christiansen tilrettelegger nå Voice of Norway audioguider med godt pedagogisk innhold tilrettelagt et yngre publikum, for kommuner og destinasjonsselskap.

Med Voice of Norway appen aktivert kan barna boltre seg i et univers de er vant til å navigere i. Fortellerstemmen til Borgny, tekst og bilder, aktiveres automatisk i det barna nærmer seg hver attraksjon. Eksempler kan være historiske bygg, steder tilknyttet historiske hendelser, kunst, arkitektur, og statuer. 

På flere språk forteller Borgny på lett forståelig vis om det du ser rundt deg, og vi i team Voice of Norway og Borgny jobber nå tett med landets skoler og kommuner for å etablere automatiske lydguider rundt om kring i Norge. Vi gleder oss til neste by blir fylt med Borgny sine egne historier!

rønneberg joachim krigshelt krigen borgny alesund

Statuer har ofte mye å fortelle, og de symboliserer gjerne noe som har vært viktig for stedets kultur og historie.

Barn er naturlig nysgjerrige - Borgny forteller

Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvem var denne personen? Barn er naturlig nysgjerrige. Rundt omkring i kommunene står det mange vitnesbyrd på hvordan og hvorfor samfunnet vårt er blitt som det er. Det er en bekreftelse på vår identitet. Borgny leses og lyttes til over hele Norge på mange plattformer. Hun opplever historiske hendelser gjennom et barn sine øyne fortalt gjennom barnemunn.

Bøkene om Borgny brukes i skoler og barnehager i hele Norge. Gjennom så langt to bøker, bybrannen i Ålesund og andre verdenskrig, skildrer Borgny sine opplevelser når det skjer. Det gjør at barna som leser dette får et nærmere forhold til de historiske hendelsene. Bøkene er skrevet av pedagoger og det er lagt spesielt til rette for undring og dialog mellom voksne og barn.

Borgny-Statue-Rollo-Historie-Barn-Formidling-Audioguide-Lydguide

Gå turene i dag

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Husk å ha med øreplugger eller lignende.

Les også:

Larsgården barneskole bruker egen mobil i undervisningen

Statue-Sildekona-barn-Alesund-app-historie

Elevenes prosjekt lever evig - Rødberg skole

Prosjektet dekker mange mål i læreplanen.

Les mer

Ta kontakt med oss å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for guiding som du kan bruke i undervisning på din skole!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.