fbpx

Barna bruker egen mobil i undervisningen – statuejakt i Ålesund

Statue-Sildekona-barn-Alesund-app-historie
Statue Sildekona barn Ålesund app historie

Rundt omkring i kommunene står det mange vitnesbyrd på hvordan og hvorfor samfunnet vårt er blitt som det er. Det er en bekreftelse på vår identitet.

Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvem var han? Barn er naturlig nysgjerrige.

Borgny er ei lita jente som elsker å lese. Hun elsker mest av alt å lese om gammel historie, og når hun leser, så blir hun så engasjert at hun blir en del av det hun leser.

Hun opplever historiske hendelser gjennom et barn sine øyne fortalt gjennom barnemunn.

Historisk klassevandring og fysisk fostring

En historisk klassevandring er en tverrfaglig skoletime. Barna lærer ikke bare om de historiske temaene Borgny tar opp. De kan lære på forskjellige språk og de kan lese og lytte samtidig. De får fysisk fostring og lærer seg å bruke digitale medier på en fornuftig måte. Barna lærer å bruke kart og forstå og beregne avstander. Kunst, arkitektur og landskap gir barna inspirasjon til nye uttrykksformer og kreativ utfoldelse.

Mot-Havet-barn-statue-historie-Alesund

Når barna nærmer seg statuen Bøkkeren, begynner Borgny automatisk å fortelle historien rundt bøkker-yrket og sildefisket, og hvilken betydning disse viktige jobbene hadde for Ålesunderne. Barna forholder seg til sine egne mobiltelefoner, og bruker gjerne hodetelefoner for å få den beste opplevelsen!

Enkelt med mangfoldig læring

Læringen er mangfoldig og gir grobunn for undring og dialog mellom voksne og barn. Konseptet er enkelt; Voice of Norway appen lastes ned, velg Borgny-lydguiden for ønsket distrikt, last ned og aktiver. Det er mulig å være offline, så appen er ikke avhengig av nett for å fungere. 

mot-havet-statue-statue-alesund-guide-borgny-voice
Mot-Havet-barn-statue-historie-Alesund

Den gode fortellerstemen til Borgny og den emosjonelle historien om damen som speider mot havet starter automatisk når barna står ved statuen. Fortellerstemmen er supplementert med bilder og tekst på skjermen.

AKTUELT:

Slik får din skole historietime med mobil som en del av undervisningen

Guiding for barn langs Akerselva med appen Voice Of Norway

Ta kontakt med oss å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for guiding som du kan bruke i undervisning på din skole!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.