fbpx

På Smøla planlegger du unike ferieopplevelser via app – akkurat slik du vil ha det!

Smøla turist reiseguide turguide app mobil voiceofnorway wigdiswollan

En digital guide på mobil

-Med guiding via appen Voice Of Norway ønsker vi å gi reisende en utvidet opplevelse når de besøker Smøla. Nå får de en trygg og fin opplevelse samtidig som de lærer lokal historie og får et tettere bånd til Smøla. Her ligger alt de trenger til turen, både kart, opplevelser og praktiske ting som overnatting og bespisning. Om reisende vil utforske øya vår enda mer er det ekstra hyggelig, fortsetter Lena Knutsen.

Fordel for turister

Samtidig som reisende ønsker å oppleve nye steder, har de også behov for å føle oss trygge slik situasjonen er nå med Covid-19. Med guiding på app er ikke besøkende avhengig av at alt er åpent og betjent, de kan være selvstyrte og legge opp egne reiser. Tidspunktet på reisen velger de selvsagt selv og de får både “god plass” og frisk luft i hjertet.

Du ser ikke bare vikinggraven - du får høre historien om den også

Via appen kan reisende på Smøla legge opp turen etter hva de ønsker å se. Appen er GPS-basert og en behagelig fortellerstemme vil fortelle historien om stedet, på valgt språk, når turisten er der. Dermed vil de ikke bare se vikinggraven, men de får høre historien om den også.

“Jeg trengte ikke å høre mye om appen før jeg skjønte at vi måtte bli med på dette»

Lena Knutsen, næringskonsulent

Unike opplevelser på Smøla - det er enkelt å ha det fint!

-De gode opplevelsene er rett utenfor døra her ute. Her kan familien være sammen i naturen uten at det krever alt for mye planlegging og utstyr.

Puste inn den friske havlufta, besøk Kulisteinen, se Edøyskipet, Festung Edøy, Veiholmen, vikinggraver, kobbergruver, kajakk i solnedgang, fisking ved/på storhavet, tett på ørn og få sove ute, flatt og flott for syklister. Vi har til og med Norge eneste Myrmuseum. Alt finner du i appen, sier hun. 

Enkelt å oppdatere appen

-Vi ser nytten av å enkelt kunne legge til nye punkt i appen. Finner vi et nytt vikingskip må vi jo raskt kunne formidle det, smiler Lena. Nå kan våre turister lytte til historiene på norsk og engelsk. Om vi får turister som har behov for andre språk må vi raskt kunne legge til det. Vi lager og legger selv inn tekst og bilder i appen. Innlesingen av teksten på flere språk er det profesjonelle aktører, gjennom Voice Of Norway, som tar seg av.

Guiderutene er et samarbeidsprosjekt - med hele Norge

-Basisrutene i appen er laget i samarbeid med Historielaget her på Smøla. Vi åpner for at andre også kan legge til punkter som er til nytte for den reisende. Slik blir det en mer komplett opplevelse for alle sammen. Vi jobber også med egne ruter for barn, og steder som trenger litt ekstra oppmerksomhet, sier Lena.

-Det er jo ekstra flott at samme app kan brukes i hele Norge. Slik blir det jo en felles dugnad for alle kommuner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dem selv.

Appen er klar for Smøla

-I forbindelse med Innovasjonsfestivalen på Åndalsnes fikk vi en presentasjon av appen til Voice Of Norway. Jeg trengte ikke å høre mye før jeg skjønte at vi måtte bli med på dette, avslutter Lena Knutsen, som gleder seg til å presentere appen for både besøkende og fastboende på Smøla.

kart VoiceofNorway Turistguide Guide

Foto hovedbilde: WigdisWollan.no

Smøla lykkes med implementering av audioguide

Hele 766 nedlastinger av audioguiden hadde det lille øysamfunnet Smøla på sensommeren 2020. -Vi har lykkes med å engasjere næringsaktører, sier Lena Knutsen.

Les hele saken ->

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.