Billedhugger_Brynjulf_Bergsliens_statue_av_Henrik_Wergeland_i_Spikersuppa_Voice_Of_Norway_Lydguide_Reiseguide_Turistguide_Audioguide_Oslo

Historisk byvandring i Oslo i ditt eget tempo

Har du ofte lurt på hvilke historiske hendelser som foregikk akkurat på den plassen du står ved eller nettopp gikk forbi? Eller kanskje skulle du ønske du at du visste mer om de statuene ved siden av deg, eller hvilke hendelser og personer som har vært med på å bygge opp og formet byen du befinner deg i? Vi har nå gjort litt av Oslo's historie tilgjengelig for alle og enhver, i Voice Of Norway appen.

Alt tilgjengelig på interaktivt digitalt kart

Om du bor i Oslo og er på en liten trimtur eller spasertur gjennom byen, eller bare er på besøk og spaserer rundt i gatene, så får du nå historiene om steder, begivenheter, byggverk, statuer, minnesmerker, og masse annet, fortalt rett på øret, med Jon Henriksens behagelige fortellerstemme.

Når du nærmer deg det aktuelle stedet, aktiveres fortellerstemme, tekst, og bilder helt automatisk. Alt du trenger å gjøre er å følge med på oversiktskartet i Voice Of Norway appen, og nyte og absorbere historien som blir fortalt.

Alle interessepunktene er kategorisert, slik at du kan tilpasse innholdet slik du måtte ønske.

Voice Of Norway Oslo Audio Lyd Reise Guide Visit Map Kart

Fra seniorhjemmet, klasserommet, eller sofakroken

Når du er ute å går i byen, så spilles innholdet av automatisk når du beveger deg innenfor sirkelen rundt hver attraksjon i kartet. Dette er kjekt på finværsdager, og det å kunne stå akkurat der den historiske begivenheten skjedde i 1873, og få historien fortalt på øret, supplementert med bilder, gir en fantastisk opplevelse.

Andre ganger kan det være greit å sitte i fred og ro, kanskje hjemme i sofakroken, i godstolen på seniorhjemmet, eller i klasserommet sammen med elevene, og lytte til de historiske begivenhetene derfra, også her i ditt eget tempo. Du navigerer og zoomer inn og ut i kartet, og spiller av innholdet med ett tastetrykk. 

Innholdet er også oversiktlig og kun ett tastetrykk unna i punktlisten i appen.

Hva vet du om Kirkeristen? På denne måten så kan du sitte hjemme å spille av informasjonspunktene, og drømme deg bort i Oslo’s historie på gråværsdager. (videoen er med lyd)

Tilgjengeliggjøre og formidle historien vår

Historielag og andre ideelle organsisasjoner har lagt ned ufattelig med arbeid og årsverk gjennom tidene med å samle sammen og bevare norsk historie. Det meste er digitalisert, men å greie å formidle innholdet på en enkel måte, det har alltid vært en utfordring.

Tanken til Voice Of Norway har alltid vært å tilgjengeliggjøre og formidle historien på en enkel og intuitiv måte, for å gi sluttbrukeren en så god opplevelse som overhodet mulig. 

Historiske hendelser kommer i alle slags fasonger og omfang; noe historie er kort, og noe kan snakkes om i evigheter på inn- og utpust. Historiske interessepunkter i Voice Of Norway appen blir alltid forkortet til ca 150-200 ord, slik at lytteren ikke får for lite, men heller ikke for mye informasjon. Etter  at du har lyttet til et interessepunkt, så skal du sitte igjen med en god følelse, og ha lyst til å bevege deg videre til neste historiske sted eller attraksjon.

Vi legger også vekt på ikke bare å få med de kjente begivenhetene og attraksjonene, men også de ukjente – de skjulte perlene som man ikke kan “google” seg til.

Vi jobber tett med kulturetater, historielag, museum, og leter alltid etter flere gode samarbeidspartnere innefor kunst, kultur, og historieformidling.

Vi oppfordrer alle til å ta appen i bruk, og komme med innspill!

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.