fbpx

Voice of Norway nå også på japansk i Molde

Molde sentrum Voice of norway audioguide lydguide turistguide reiseguide

Foto Molde sentrum: Odd Magne Eidskrem

Pr. i dag har vi rundt 50 historier i Molde. De foreligger tilgjengelig på norsk, engelsk, tysk, spansk, og nå japansk.

Slik opplevde de Japanske turistene Molde

-Det er oktober, og bladene ligger som et tykt lag i Moldes gater. Høsten har fått godt grep om landet, og kvelden kommer ganske så fort i disse dager. Enkelte morgener kan du lukte at vinteren er like om hjørnet.

Langs Øvre veg, ved statuen av Bjørnstjerne Bjørnson, står det et ektepar og studerer kunstverket, levert av Hjalmar Hansen i 1957.

Ekteparet er fra Kyoto i Japan, og er på rundreise gjennom Norge. I hånden holder de begge hver sin smarttelefon, og de står og lytter til fortellerstemmen på japansk, gjennom hodetelefonene sine. På sitt eget språk får de høre om Bjørnstjerne Bjørnson, hvem han var, og hva han gjorde.

Historien som blir fortalt er verken for lang eller for kort, men akkurat innholdsrik nok til at informasjonen formidlet av den gode fortellerstemmen lett fordøyes.

De blir ivrige, og ser på hverandre. De visste at Bjørnson mottok Nobelprisen i litteratur, men at han gikk på middelskolen i Molde, akkurat i den byen de står i nå, det visste de ikke!

De vil vite mer om Molde by, og de hendelsene og personene som har vært med og formet den. Ekteparet beveger seg videre til Justisbygningen, der fortellerstemmen igjen automatisk aktiveres i det de ankommer foran bygget.

På denne måten får de besøkende fortalt byens historie rett på øret, helt automatisk, på sitt eget morsmål.

Turen videre for ekteparet går til Ålesund med buss (FRAM – Møre og Romsdal fylkeskommune). På bussturen til fra Molde til Ålesund får de igjen lydguiding når de nærmer seg severdigheter og attraksjoner langs veien. De forholder seg kun til den samme appen som de gjorde i Molde.

Last ned nå
Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. 

Slik virker audioguiden

Med audioguide på mobilen kan du lett finne severdigheter og andre skjulte perler i nærheten.

  • Kartet viser hvor du er og hvor alle severdigheter befinner seg.
  • Når du kommer til severdigheten blir historien om akkurat dette stedet automatisk fortalt med behagelig fortellerstemme. 
  • I tillegg får du se supplerende bilder som forsterker opplevelsen. 
  • Guiden er tilgjengelig hele døgnet.

Bli en del av Norges største lydguide-plattform

 

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.