Molde sentrum Voice of norway audioguide lydguide turistguide reiseguide

Voice of Norway nå også på japansk i Molde

Voice of Norway vokser stadig, og mengden av innhold utvikles hele tiden. På grunn av stor etterspørsel etter innhold på japansk, fra japanske turister, har vi nå oversatt og fått på fortellerstemme på japansk på en stor del av Moldeguiden.

Foto Molde sentrum: Odd Magne Eidskrem

Pr. i dag har vi rundt 50 punkt aktive i Molde. De foreligger tilgjengelig på norsk, engelsk, tysk, spansk, og nå japansk. Det er direkte inspirerende for oss som jobber med dette, at brukere gir fornøyde tilbakemeldinger.

Vi mottar også forslag til nye punkter, og det gir en ekstra dytt i arbeidet vi har med våre samarbeidspartnere. I dag hever vi altså glasset og feirer at vi har over 8.000 rutenedlastinger i appen, og at så mange forskjellige nasjonaliteter nyter godt av tjenesten.

Japanske turister i byen

Det er oktober, og bladene ligger som et tykt lag i Moldes gater. Høsten har fått godt grep om landet, og kvelden kommer ganske så fort i disse dager. Enkelte morgener kan du lukte at vinteren er like om hjørnet.

Langs Øvre veg, ved statuen av Bjørnstjerne Bjørnson, står det et ektepar og studerer kunstverket, levert av Hjalmar Hansen i 1957.

Ekteparet er fra Kyoto i Japan, og er på rundreise gjennom Norge. I hånden holder de begge hver sin smarttelefon, og de står og lytter til fortellerstemmen på japansk, gjennom hodetelefonene sine. På sitt eget språk får de høre om Bjørnstjerne Bjørnson, hvem han var, og hva han gjorde.

Historien som blir fortalt er verken for lang eller for kort, men akkurat innholdsrik nok til at informasjonen formidlet av den gode fortellerstemmen lett fordøyes.

De blir ivrige, og ser på hverandre. De visste at Bjørnson mottok Nobelprisen i litteratur, men at han gikk på middelskolen i Molde, akkurat i den byen de står i nå, det visste de ikke!

De vil vite mer om Molde by, og de hendelsene og personene som har vært med og formet den. Ekteparet beveger seg videre til Justisbygningen, der fortellerstemmen igjen automatisk aktiveres i det de ankommer foran bygget.

På denne måten får de besøkende fortalt byens historie rett på øret, helt automatisk, på sitt eget morsmål.

Turen videre for ekteparet går til Ålesund med buss (FRAM – Møre og Romsdal fylkeskommune). På bussturen til fra Molde til Ålesund får de igjen lydguiding når de nærmer seg severdigheter og attraksjoner langs veien. De forholder seg kun til den samme appen som de gjorde i Molde.

Ved bruk av geo-fence teknologi kombinert med presis GPS i smarttelefonene, aktiveres fortellerstemme, tekst, og bilder øyeblikkelig når du beveger deg innenfor sirkelen som omringer hvert interessepunkt.

Ønsker du å vite mer om løsningen er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.