fbpx

Molde kommune tilbyr lydguiding til lokalbefolkning og besøkende

Molde-turister-lokale-lokalbefolkning-guide-lyd-historie-formidling
Molde turister lokale lokalbefolkning guide lyd historie formidling

På fire språk har Molde kommune, også kjent som Rosenes by, tilrettelagt for at lokalbefolkning og besøkende til enhver tid enkelt skal få tilgang til informasjon og historiske fakta. Gjennom det nasjonale informasjons- og historieformidlings universet i appen Voice of Norway blir informasjon tilgjengelig, og byens historie, formidlet på en moderne måte.

Historie- og informasjonsformidling for lokalbefolkningen

Byen er full av historie, og for å få tilgang til den så må man enten google seg til informasjon på nettet, besøke biblioteket, eller ta en prat med bestefar eller oldemor og spørre om hvordan livet var før i tida. Mulighetene er mange, og gjennom Voice of Norway har nå kommunen sørget for at informasjon ikke bare er ett tastetrykk unna, men også at den er lokasjonsbasert.

Med sine egne moblitelefoner får nå innbyggerne historiene om Domkirken, Kongebjørka, Bjørnstjerne Bjørnson, Brunvoll Motorfabrikk, Barnesanatoriet, den første bomben under krigen, og 40 andre personer, steder, og hendelser som har vært med og formet byen. God fortellerstemme, med bilder og tekst, aktiveres automatisk når brukeren beveger seg nært nok hver plass eller attraksjon.

Historiene er spennende og lærerike for både yngre og eldre, og appen er nå klar til bruk for personer i alle aldre. 

50 historier på 5 språk

I appen har sluttbrukeren full oversikt i kartet over blant annet attraksjoner, historiske steder og hendelser, byster og statuer.

Informasjonen aktiveres automatisk når du beveger deg innenfor den røde sirkelen som omringer hver attraksjon.

Med rundt 50 informasjonspunkter på fem språk er kommunen godt i gang med å legge til rette for informasjonsdeling på en helt ny og moderne måte til sine innbyggere og besøkende.

Last ned nå
Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. 

SMARTLYD
FOR SKOLER

Ypperlig for barne- og ungdomsskoler

I Molde er nå alt lagt til rette for at skolene kan tilby elever en ny og spennende måte å lære og tilegne seg kunnskap på.

Med sine egne telefoner kan barna tas med på arrangerte by- eller naturvandringer, og i tillegg til fysisk fostring får historiske begivenheter og fakta formidlet med lyd, tekst og bilder

Kongebjørka-Molde-krig-kongen-historie-guide -lydguide-voice

Ta deg en tur til Kongebjørka i Molde, og lær mer om Fredslunden, tanken om frihet fra undertrykkelse, og de tyske okkupasjonsstyrkene på jakt etter Kong Haaken 7. og Kronprins Olav. Historien får du på øret, med historiske bilder, når du står ved Kongebjørka.

Tverrfaglige skoletimer

En historisk klassevandring er en tverrfaglig skoletime. Barna lærer ikke bare om de historiske temaene som blir tatt opp. De kan lære på forskjellige språk og de kan lese og lytte samtidig. De får fysisk fostring og lærer seg å bruke digitale medier på en fornuftig måte. Barna lærer å bruke kart og forstå og beregne avstander. Kunst, arkitektur og landskap gir barna inspirasjon til nye uttrykksformer og kreativ utfoldelse.

Smartlyd

i skole og undervisning 

Les mer om fordeler med uteskole

GUIDE
FOR TURISTER

Turistskipene legger til og de besøkende vil ha informasjon

Med over hundre tusen besøkende fra turisskip årlig i Molde, har nå kommunen lagt til rette for at så mange som mulig skal få nyte godt av den audiovisuelle guiden. Alt innhold i Moldeguiden i Voice of Norway er nå tilgjengelig på engelsk, tysk, og spansk, i tillegg til norsk. For å spre budskapet har kommunen satt opp påminnelser i form av skilter og plakater på strategiske plasser for de besøkende. Initiativet om GPS styrt audiovisuell tilrettelegging for informasjon og historieformidling er et samarbeid mellom kommunen og Visit Nordvest.

Slik virker audioguiden

Med audioguide på mobilen kan du lett finne severdigheter og andre skjulte perler i nærheten.

  • Kartet viser hvor du er og hvor alle severdigheter befinner seg.
  • Når du kommer til severdigheten blir historien om akkurat dette stedet automatisk fortalt med behagelig fortellerstemme. 
  • I tillegg får du se supplerende bilder som forsterker opplevelsen. 
  • Guiden er tilgjengelig hele døgnet.

Bli en del av Norges største lydguide-plattform

 

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.