fbpx

Guiding for barn langs Akerselva – med app

Guiding for barn langs Akerselva med appen Voice Of Norway
VoiceOfNorway Borgny fortelling skole guide lydguide app reiseguide Sagene Akerselva

Barn lærer historie fra app på mobil

Borgny formidler historier fra gamle dager. Historiene blir automatisk fortalt på stedet slik at barn og voksne kan diskutere det de ser og opplever sammen. Barn elsker å lære, og læring skjer best når man opplever noe sammen med andre. I denne historiske vandreruten skal barna kunne spørre og undre seg over ting underveis. Historiene i lydguiden gir nysgjerrighet på hva mer det er å se, forklarer Jan Hogne Christiansen som er fortatteren av Borgny. Med mobilen i hånden kan de se bilder, sjekke kartet og høre fortellingen på riktig sted, sier han.

Akerselva er helt rå!

Borgny - læring i skolen med app på mobil

-For skoler er også Borgny fin læring. Barna og lærerne kan lese historien om stedet, for så å ta turen med app på mobilen ute i etterkant. Vi hadde med oss en 4. klasse på tur og de synes det var riktig så morsomt å få bruke mobilen til læring i skolen, sier Jan Hogne og smiler. I Ålesund kan eksempelvis elevene lære mer om Bybrannen, eller gå på statuejakt, slik at de blir bedre kjent med byen sin. I tillegg lærer de å bruke kart via GPS når de er ute.

Appen er et pedagogisk unikt verktøy

-Som pedagog er jeg opptatt av hvordan barn lærer best sier, Jan Hogne. Vi bruker profesjonelle fortellerstemmer i appen, sier han og roser den lune barneTV- og radiostemmen til Jon Henriksen. Illustrasjonene er laget av Nina johansen som jobber med barnelitteratur. Med appen Voice Of Norway har vi nå et digitalt verktøy for læring til barn, som enkelt lar seg dele og oppdatere.

Kultur for barn digitaliseres

-Mitt mål er at lokale skal lære mer om sin by og skape stolthet til stedet, og at turister skal lære nye ting om nye steder på en smart måte, sier Jan Hogne, som også har laget teater, skuespill, musikaler, bøker og magasin, til og med på flere språk. -Det er vanskelig å tjene penger på kultur for barn, sier han og er glad for endelig å ha funnet den digitale plattformen Voice Of Norway. Det gjør arbeidet mye enklere og alt blir bedre tilgjengelig, avslutter Jan Hogne Christiansen.

For voksne

Akerselva – et unikt utemuseum – nå med guide via din mobil

-Går du langs Akerselva får du en 8 km lang opplevelsestur, med hele 90 historiske punkt, i appen Voice Of Norway, som forteller om den unike industrielle historien frem til vår tid. Undervis ser du parker, kafeer og kulturtilbud, sier Dag Andreassen fra Teknisk Museum. Les hele saken her.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.