fbpx

Akerselva – et unikt utemuseum – nå med guide via din mobil

Teknisk-Museum-Akerselva-lydguide-reiseguide-turguide-voice-of-norway-app-historie-fortelling-skole-utdanning
Teknisk Museum Akerselva lydguide reiseguide turguide voice of norway app historie fortelling skole utdanning

Akerselva digitalt - guiding for alle

-Vi ønsker at alle som bor og besøker Oslo skal få oppleve Akerselvas unike kulturminnelandskap, i det som er et sammenhengende utemuseum gjennom byen, sier Andreassen. 

-Med app på mobilen er historiene tilgjengelig for alle og turistene får automatisk guiding underveis. Riktig historie blir lest opp på rett sted – rett i øret, smiler han stolt. Han forklarer videre at de har bruk lokasjonsteknologien (GPS) som finnes på mobilen til dette.

Opplevelser langs Akerselva for hele familien

Det er lagt til rette for nydelige naturopplevelser langs Akerselva, moderne turstier bukter seg frem mellom lyssatte kulper med fisk, gamle broer, og flotte bygninger både i teglstein og tre. Kjente firma som Tandberg, Ringnes, Jordan, Vulkan, Lilleborg og Aker Mekaniske verksted startet sin historie her.

90 historier langs Akerselva - på din mobil

Med mobilguide - i ditt tempo

-Går du langs Akerselva får du en 8 km lang opplevelsestur, med hele 90 historiske punkt som forteller om den unike industrielle historien frem til vår tid. Undervis ser du parker, kafeer og kulturtilbud. Appen forteller på norsk, men flere språk kommer til etterhvert, sier Dag, og legger til at appen er gratis å laste ned.

Samarbeid med Oslo Museum

-Lydguiden med bilder og tekst er utviklet av Teknisk Museum og Bymuseet/Arbeidermuseet (Oslo museum), med støtte fra Kulturrådet. Arbeidet startet allerede i 2011. Av flere grunner trengte vi en ekstern aktør til å lage appen, informerer Dag, som sier at museet er fornøyd med appen Voice Of Norway.

Teknisk-Museum-Akerselva-lydguide-reiseguide-turguide-voice-of-norway-app-historie-fortelling-skole-utdanning-forsamling

Konservator Dag Andreassen fra en tidligere maraton-guiding langs Akerselva. Disse historiene får du nå høre i appen.

Guiding tilgjengelig for alle via app

-Med appen blir guiding tilgjengelig for alle, når det passer for turistene. I tillegg unngår vi store sammenkomster av mennesker på samme sted, avslutter han.

For barn

Guiding for barn langs Akerselva – med app

-Med mobilen i hånden kan barna se bilder, sjekke kartet og høre fortellingen på riktig sted, sier Jan Hogne Christiansen. 

Det er Borgny som formidler historier fra gamle dager langs Akerselva til barna. Du kan lese mer om det her.

Guiding for barn langs Akerselva med appen Voice Of Norway

Tips
Appen er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turen «Akerselva – et museum gjennom byen» i en wifi-sone før du går, så slipper du å bruke mobildata.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.