fbpx

Den perfekte gaven koster tid, kjærlighet og kanskje en kopp kaffe

Hønse-Lovisas Hus audioguide lydguide Voice Of Norway gaver

Gi din egen tid i gave

Sett av en dag, en kveld, en helg og legg det i kalenderen din. Lag så et flott kort til din venn, der du inviterer med på en liten tur, med opplevelser og en pause i hverdagen.

En koselig og lærerik tur langs Akerselva

Vi anbefaler en vandring lang Akerselva. Skikkelig fint er det på Sagene, for her er det gamle godt bevart og i tillegg er turstien fint opparbeidet med både lys og skilt. Visste du forresten at navnet Sagene kommer fra Sagbrukene som var her tidligere? Her er det mye å oppleve, se og høre.

Privat guide

Last ned Audioguiden Voice Of Norway og hør industrihistorien langs elva. Her får du korte fine historier automatisk fortalt når du er ved stedet de forteller om.

Supplerende bilder finner du også i appen – og kart.

Hør Industrihistorien om:

  • Beierbrua
  • Hønse Lovisas Hus, kulturkafe
  • Graah, mursteinsfabrikk
  • Hjula, mursteinsfabrikk
  • Oskar Braathen
  • Akerselva
  • Arbeidermuseet og arbeiderleilighetene

Ta en kaffepause på Hønse-Lovisas hus

I denne trivelige kulturkafeen kjenner vi duften av nylagede vafler og aromatisk kaffe. Visste du at på 1800 tallet stod vaffelkonene her hver lørdag og solgte vafler, under den industrielle revolusjon?

-Den hemmelige vaffeloppskriften går i arv fra eier til eier, og vi er faktisk forpliktet til å lage vafler, forteller Bendik Romstad, som driver Hønse Lovisas Hus. Vi serverer også deilig varm sjokolade, hønsesuppe, kake og sandwich, smiler Bendik lurt. Inne i lokalet finner vi bilder av Oskar Braathen, som gir gode minner fra en svunnen tid.

Velg om du vil sitte inne foran peisen eller ute ved bålpannen og nyte bruset fra fossefallet i Akerselva. 

Åpent 
Tirsdag til søndag kl. 11-17
(åpent hver dag i julen unntatt julaften)

Sted
Velkommen til Sandakerveien 2, Oslo

94 lydhistorier langs hele Akerselva

Likte du lydhistorierne fra Hønse Lovisas Hus? Hør alle lydhistorierne langs Akerselva, og du får med deg hele industrihistorien gjennom alle de 8 km. Last ned appen gratis under her. 

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.