For Partnere - Ofte stilte spørsmål

Hva er et POI?

Et POI (point of interest) er et informasjonspunkt. Eksempler kan være en statue, en minnestein, en bygning, et landemerke, et sted, et hotell, osv.

Hva er en Rute?

En rute er en samling av POI. Når en rute lastes ned, så lastes alle POIene i ruten ned til mobiltelefonen.

Hvordan oppretter jeg et POI?

POI opprettes av deg eller oss i publiseringsverktøyet Publisher, ved å laste opp tekst, bilder, lydfiler, lenker, og plassere POIet på kartet.

Hvordan oppretter jeg POI på flere språk?

I publiseringsverktøyet kan du enkelt trykke på språk-knappen og legge til nye faner for nye språk. Tekst, lyd og lenker som tilhører valgt språk legges til her.

Avspilling av et POI

I publiseringsverktøyet definerer du en aktiveringssirkel rundt hvert POI. Størrelsen på radius til sirkelen er valgfri. En statue vil for eksempel ha en relativt liten radius (f.eks. 10 meter), mens en innsjø vil ha en radius som dekker veiene langs sjøen (f.eks 2500 meter). Innholdet som legges inn i publiseringsverktøyet gjenspeiles i Voice Of Norway appen, som sluttbruker forholder seg til. Når sluttbruker beveger seg innenfor sirkelen til hver attraksjon i kartet i appen, spilles POI av automatisk.

Hva er Remote play?

Et POI kan stilles inn med Remote play på eller av. Når Remote play er skrudd på, er det ikke nødvendig for brukeren å være fysisk på lokasjonen til POI for å kunne spille det av.

Med Remote play skrudd av så vil ikke POI spilles av før brukeren beveger seg innenfor arkiveringssirkelen.

Hva er Offentlige og Private POI

Et POI som er offentlig vil ligge synlig i kartet i Voice Of Norway appen for alle brukere. Kartet finner du nederst til høyre ved å trykke på Auto. Et POI som er offentlig trenger ikke å ligge i en rute for å kunne spilles av.

Når et POI er privat vil det ikke vises i kartet i Automodus. Private POI blir kun synlige etter at du har lastet ned ruten(e) som POI befinner seg i.

Hva betyr Active/Inactive

Et POI som er Active vil være tilgjengelig for avspilling.

Du kan når som helst gjøre et POI Inactive. Da vil det bli «usynlig» i appen.

Ruter kan også være Aktive eller Inaktive. En rute som er Inaktiv vil ikke vises i appen.

Hvis POIene i den Inaktive ruten er instilt til å være Aktive og Offentlige, så vil de vises i kartet under Auto.

Hva er Aktiv fra - Aktiv til?

Både POI og ruter kan spesifiseres til å være Aktive mellom to datoer, om ønskelig. Denne funksjonen er hendig hvis det er tidsbegrenset informasjon som skal formidles, for eksempel i forbindelse med festivaler eller andre begivenheter.

Tilgang til publiseringsverktøyet

Det er fullt mulig for kunden å få tilgang til publiseringsverktøyet. Du vil ha full frihet til å opprette POI og nedlastbare guideruter, gjøre justeringer, legge til/fjerne informasjon, osv. Voice Of Norway teamet er tilgjengelig og hjelper deg gjerne i prosessen.

I noen tilfeller ønsker våre kunder at Voice Of Norway tar seg av tilretteleggingen av guideruter.

Manus og innholdsproduksjon?

Det er opp til deg, som kunde, hva du ønsker å formidle. Vi anbefaler at hvert objekt, attraksjon, severdighet, og sted beskrives med med ca. 150 ord. Du skriver manus på norsk, og kan gjerne støtte deg på Voice Of Norway sin Skriveskole og Eksempel på gode POI. Som kunde får du gratis tilgang til disse resursene. Når manus er komplett sendes det til Voice Of Norway for kvalitetssikring. Når kvalitetssikringen og eventuelle foreslåtte justeringer er gjort, kan manus sendes inn til oversettelse til forskjellige språk.

Oversettelse og fortellerstemmer?

Vi anbefaler at din audioguide gjøres tilgjengelig på i engelsk, i tillegg til norsk. Dette åpner opp for et mye større publikum for deg som innholdsleverandør. Hvilke språk som forskjellige kommuner og reiselivsaktører ønsker, er forskjellig fra region til region.

Dere kan gjerne gjøre oversettelser selv, eller bruke en tredjepart. Voice Of Norway tilbyr oversettelsestjenester på 12 språk (engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, nederlandsk, polsk, ukrainsk, russisk, mandarin og japansk) til vanlig markedspris.

Er Voice Of Norway appen gratis å laste ned?

Voice Of Norway appen er gratis å laste ned, og finnes på App Store og Google Play. Innholdet (audioguidene og POI) er også gratis å laste ned og streame. Som kunde og innholdsleverandør har du mulighet til å sette kode på din guiderute. Det er opp til deg hvordan du ønsker å formidle koder til dine gjester og besøkende.

Hva er Automodus?

Automodus lar brukeren av appen streame POI, uten å måtte laste ned en hel rute. POI som er innstilt som Public (offentlig) vil være tilgjengelig i Automodus. Ved å trykke på knappen «Auto» nederst til høyre i appen blir du tatt inn i kartet – og er da i Automodus.

Hva er Kategorier?

Hvert POI kan ha en eller flere forhåndsdefinerte kategorier knyttet til seg. De åtte kategoriene er: Aktivitet, Kunst, kultur & historie, Natur & Geografi, Konstruksjon, industri & infrastruktur, Hotell & Overnatting, Mat & Drikke, Informasjon og For barn.

Et gammelt historisk hotell kan for eksempel ha følgende kategorier: Hotel & Overnatting, Mat & Drikke, Kunst, kultur & historie.

I appen kan brukeren filtrere kategoriene, og skreddersy guideopplevelsen avhengig av hva som ønskes av informasjon.

Hva er Typer?

En guiderute kan være så mangt. Det kan være en guide skreddersydd for en togstrekning, en bestemt busstur, en byguide, eller kanskje en båttur langs kysten. For å gjøre det enkelt for brukeren av appen å navigere og finne frem i de nedlastbare guidene, har vi plassert hver guide inn i en av følgende «Typer»:

Cityguides, Norwegian Scenic Routes, For Kids, Roadtrip, By Train, Walk & Parks og By Boat.

Abonnement

For å bli kunde i Voice Of Norway må du først bestille et abonnement. Et abonnement løper i to år, og fornyes årlig etter det. Etter du har blitt kunde med et aktivt abonnement vil du få tilgang til publiseringsverktøy og hjelpemidler for POI og Ruteproduksjon.

Vi tilbyr følgende abonnement: ENTRY (inntil 10 POI),  BASIC (inntil 100 POI), PREMIUM (inntil 200 POI), og ENTERPRISE (ubegrenset antall POI).

Det er fullt mulig å oppgradere ditt abonnement. Eksempel: Du har BASIC abonnementet som gir deg mulighet til å opprette inntil 100 POI. Du har allerede 80 POI fra før, og skal nå produsere 50 nye POI. Du oppgraderer til PREMIUM abonnementet som åpner opp for å produsere inntil 200 POI.

Publiser innhold enkelt