fbpx

Fra hotell – for å yte enda mer til turistene

Ole T Hoelseth Voice Of Norway

Foto: Michael Aasheim

Experio utvider kompetansen

-Med bransjeerfaring fra hotelldrift og et stort hjerte for å yte mer for turistene, ønsker vi den nye markedssjefen Ole T. Hoelseth, velkommen til team Voice Of Norway i Experio!

Vil tilby reisende mer og ta betalt for det

– For meg som markedssjef på et høyfjellshotell var Voice of Norway en åpenbaring. Endelig kunne jeg tilby gjestene noe mer enn en seng og mat, uten at det kostet skjorta og vi kunne ta mer betalt, sier Ole T. Hoelseth. Før han fikk igangsatt sin visjon ble han offer for koronaen og permittert, men fra 1. september har han vært markedssjef i Experio AS.

– Alle som arbeider innenfor reiseliv kjenner seg igjen i dette: Det er ikke mulig å gå på et eneste kurs eller lese en eneste artikkel rettet mot reiseliv, uten at vi får fortalt vi må tilby gjestene merverdi. Det holder ikke med mat og en seng. De skal oppleve noe, og i dette er historiefortelling vesentlig. På hotellet solgte vi Tante Gunns festpølser fra et lite slakteri i Skjåk og fortalte gjestene historien om at der i traktene var ordet «svartgris» et innarbeidet ord for de grisene som ikke var rapportert til skattefuten – og plutselig smakte pølsa enda bedre!

- Og hvordan kommer Voice Of Norway inn i dette?

– Jeg ble oppmerksom på Voice of Norway på en messe i Trondheim og det var en Eurekaopplevelse. Jeg hadde vridd hjernen min rundt 50 ganger for å finne ut hvordan jeg kunne tilby gjestene noe mer i form av opplevelser og historiefortelling. Folk kommer til et høyfjeshotell for å gå tur i fjellet, men jeg visste at vi ville tilføre turene en ekstra dimensjon om de gikk med en guide. Jeg skrev en blogg jeg fremdeles er stolt av, men det er ingen fjellvandrere som leser blogger mens de går, de må få fortalt hva de ser mens de går.

Hvorfor solgte dere ikke guidetjenester? 

– Fordi det var for dyrt. De som jobbet på hotellet, de hadde sine faste oppgaver og hadde ikke rom i sin timeplan for å gå guidede turer med gjester. Å ansette en person som bare skulle være guide var for dyrt, å leie en guide kostet 5000 kroner dagen og det var det ikke marked for. Det var ikke rart jeg elsket tanken på å tilby gjestene en audioguide.
– Hvor kommer historien om elektriske snøskutere inn?
– Jeg elsker tanken på å kombinere reiselivsprodukter med det mest miljøvennlige Norge kan by på. Når tyskere kommer til Norge, så ligger norsk, ren natur, villmark og miljøvennlig turisme liksom innebakt i billetten. Jeg dro til Canada for å kjøpe verdens første serieproduserte elektriske snøskuter og gledet meg bare enda mer til å kombinere det med lydguiding fra Voice of Norway, og å fortelle gjestene at skuterne var ladet opp på strøm fra vårt eget kraftverk.

- Men den drømmen ble det ikke noe av?

– Den har blitt noe av, den endret bare form! Nå hjelper jeg andre å se det jeg så. Det var jo koronaen som gjorde at jeg fikk ny jobb, og det var ekstra gøy at jeg elsket produktet da jeg satt på den andre siden av bordet også. Når bare alt blir normalt igjen, så tror jeg ikke vi vil se et eneste hotell, med respekt for seg selv, som ikke har en guiderute med Voice of Norway. Det samme gjelder persontransportselskaper. Vi vet allerede at de har sett lyset, for vi har mange kunder i sektoren. Det er så enkelt: Kan du selge noe mer enn en vanlig pølse og fortelle en historie om den, så tjener du mer penger. Kan du gi gjesten, passasjeren eller den besøkende en god forklaring på hva hun eller han ser ved å fortelle en historie – ja da er plutselig det fjellet eller den gamle seterruinen man ser mye mer interessant. Lydfortellinger tilfører en ny dimensjon, og den dimensjonen er det samme som cash i kassa!

Samler hele reiselivsnorge

Vi i Team Voice Of Norway er glade for å få en entusiastisk Ole med på laget!

Sammen samler vi hele reiselivsnorge i en audioguide, slik at det er enkelt for reisende å finne severdigheter og aktiviteter på nye steder.

Vårt mål er at reisende skal være på stedet minst en dag lengre!

 

Om oss

Slik virker audioguiden - se, lytt og lær

  • Last ned appen
  • Rutene der du er kommer opp først
  • Gå den aktuelle ruta. Kartet viser vei
  • Audioguiden starter automatisk å fortelle historien når du er på rett sted
  • Se bilder av området i appen
  • Guiden er på flere språk
  • Guiden kan også brukes til å planlegge hvor man vil dra neste dag
Rundeskatten – tenk at de fant så mye gull!

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.