fbpx

Nordkapp velger bærekraftig app som guide

Nordkapplatået Scandic Nordkapp Audioguide Voice Of Norway Experio

Turister som ikke vil ha sol

-Vi har lang historikk som turistmål, åpner Mykolas Masiukas som er assisterende direktør Scandic Destinasjon Nordkapp. -Tenk at vår første turist kom hit i 1664! Medio 1800-tallet kom flere og det ble stor vekst etter 1956, da ble det enklere å reise. I 2002 startet vi med helårsdrift og nå har vi holdt åpent hver dag i 19 år, så sant været har tillatt det, for her er jo mye uvær i blant, smiler Mykolas.

Audioguide både inne og ute på Nordkapplatået

Vil gi bedre opplevelser for besøkende

-Jeg er på jakt etter bærekraftige løsninger og er for automatisering, sier Mykolas som er utdannet IT-ingeniør. Han sitter i dag som assisterende direktør for de 3 Scandic hotellene i området og jobber med utvikling og fremtidsløsninger.

-I våre gjesteundersøkelser får vi gode tilbakemeldinger. Vi bruker å ta med grupper på visning, de liker historikk og lærer mer om området når de får stille spørsmål om «hvordan… og hva …».For at alle skal få en god gjesteopplevelse har vi valg å vise frem det som er viktig for oss i en audioguide. Da kan alle som ønsker det få lære mer om stedet, når det passer dem.

-Den personlige touchen er kjekt å ha, og vi ønsker at menneskelige guider kan være til stede på en støttende måte i stedet for å repetere de samme historier om og om igjen, forklarer han.

Visit Nordkapp

Nordkapplatået

Mykolas Masiukas tester audioguiden Voice Of Norway. 

Enkel mobilguide på mange språk

-Audioguiden Voice Of Norway er gratis og enkel å bruke. Aller først lanserer vi guiden på norsk og engelsk, men tysk kommer snart. Vi vurderer finsk, fransk og spansk også.

Slik fikk Nordkapp navnet sitt, her får du deler av historien

Spennende utvidelser

-Vi kjører audioguiden som en pilot her på Nordkapplatået i år og blir det suksess så har vi flere spennende produkt vi kan utvide med. Jeg kan nevne gamleveien til Nordkapp, » The Royal road» og Sápmi Park i Karasjok, i tillegg til våre 3 hotell: Scandic Bryggen i Honningsvåg og sommerhotellene Scandic Nordkapp og Scandic Honningsvåg, forteller Mykolas.

Villrein

Foto: Peter Szivolt

Last ned din egen guide 

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Husk å ha med øreplugger, for en god lytteopplevelse.

Besøkende fra hele verden

-I 2019 var det 280 000 gjester hos oss og vi forventet en økning fremover. De aller fleste kommer om sommeren, men Nordkapplatået er et kjent turistmål og vi har hatt besøkende fra hele verden. Det er mange som ønsker å besøke det neste nordligste punktet i Europa og å oppleve været her nord. Vanligvis er det flest tyske gjester her og nordmenn utgjør bare 8 % av våre besøkende. I 2021 forventer vi at 50 % av våre besøkende er norske og at det kun kommer ca 40-50 000 gjester, sier han alvorlig, men samtidig gleder han seg over at nordmenn ferierer i Norge.

-Norge ødelegger for opplevelsene i andre land

-Ja, det er utrolig fint i Norge! Og jeg kan absolutt anbefale kystruta med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes, sier Mykolas og ler.

Den engasjerte og smilende mannen kommer fra Litauen, har bodd i Irland i 10 år og flyttet altså til Norge og Nordkapp i 2002, sammen med sin samboer.

Hvordan var det å flytte så langt nord?

-Ja jeg må innrømme at mørketiden er litt tung, men Norge er et utrolig vakkert land, finere enn alle andre, og vi trives her, avslutter Mykolas som gleder seg til årets turistsesong og å introduserer audioguiden for alle besøkende.

Mykolas Masiukas

Mykolas Masiukas

Bruk din egen mobil som guide

I appen Voice of Norway ligger alt du trenger!

  • Kartet viser vei til stedene (GPS)
  • Lydhistoriene starter automatisk nå du er på riktig sted
  • Historiene har profesjonell fortellerstemmer
  • Mange språk
  • Bilder supplerer det du ser

Smittevennlig

  • Du bruker din egen mobil som guide
  • Lett å holde avstand til andre
  • Besøk stedet når det er få mennesker der

Audioguide - en bærekraftig løsning

TILGJENGELIG FOR ALLE
-Fungerer på alle smarttelefoner

KUNNSKAPSDELING
-Med guide på telefonen kan du lære mer om stedet i ditt eget tempo, til alle døgnets tider

UNIVERSELL UTFORMING
-Passer for alle

SPORLØS
-Innholdet er basert på GPS og du unngår visuell forurensing, som mange skilt lett kan bli

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.