fbpx

Bærekraftig formidlingsløsning i appen Voice Of Norway

Appen Voice Of Norway er bærekreftig
Bærekraftsmålene Voice Of Norway Robert

Voice Of Norway
-En bærekraftig løsning

Logo Bærekraftsmål 3

3: GOD HELSE OG LIVSKVALITET ER BÆREKRAFTIG

-Det er økende interesse for helse, velvære og det åndelige. Med mobilen som guide får vi folket ut på tur i alle typer terreng, som passer hver og en. Vår løsningen gir meningsfulle og autentiske opplevelser for folk i alle aldere, som kan lytte til relevant informasjon og historier uten å forstyrre andre. For at flere skal kunne gjøre noe sammen utvikles quiz for samarbeid i familier, grupper og på arbeidsplassen. Med fokus på universell utforming når vi også de med nedsatt bevegelighet, syn eller hørsel. 

Logo Bærekraftsmål 4

4: GOD UTDANNING

-Vi fremmer livslang læring for alle. Det er ikke noe tema som er for stort eller for lite i løsningen. Her får alle, uansett alder, kjønn, etnisitet eller religion, lære om vår kultur, natur, historie, kunst, politikk og mye mye mer. Innholdet er lokalt sikret med flere kilder, lyd av høy kvalitet og innleserne med ekte innlevelse. Samarbeidet om innholdet kan gå på tvers av skole, reiseliv og næringsliv.

Sametinget tilbyr audioguide
Logo Bærekraftsmål 11

11: BÆREKRAFTIGE BYER OG LOKALSAMFUNN

-Ved å bruke mobilen og posisjonering kan alle med en smarttelefon få relevant informasjon på en miljøvennlig og sporløs måte. Informasjonen er stedsbasert og trigges av «GPS punkt». Slik synliggjøres f.eks. kulturminner og kulturarv på en bærekraftig måte, samtidig som vi unngår visuell forsøpling. Oppdatering av innhold skjer digitalt i sanntid og vi unngår dermed  inngrep i natur og nærmiljø. 

Ingen spor i naturen med audioguide.

QR kode skilt

Unngå visuell forsøpling.

Ødelagt skilt

Unngå vedlikehold.

Logo Bærekraftsmål 12

12: Ansvarlig forbruk og produksjon

-Vi sikrer bærekraftig forbruks- og produksjonsmønstre ved å la reiselivet samarbeide om en løsning for reisende i hele Norge. Slik sørger vi for å klare å gjøre mer med mindre ressurser. Vi skaper lokale arbeidsplasser og fremmer lokale produkter, ved å la lokale selv fortelle historiene om lokale perler og kulturarv. Slik kan vi bidra til utvikling innenfor flere områder, noe som gir økt opplevelsesverdi. Vi er bevisste på ferdsel i naturen og løsningen kan bidra til måten vi beveger oss på. Smart og klimasmart teknologi effektiviserer reiselivet, og med AR (Augmentet reality) og Gamification blir det også mer spennende. 

Skrova - audioguide
Logo Bærekraftsmål 17

17: SAMARBEID FOR Å NÅ MÅLENE

-Våre åpne APIer, gjør det enklere å bygge smarte løsninger med andre aktører, eksempelvis reiselivstilbud. I tillegg lar løsningen seg enkelt skalere på en bærekraftig måte.

Last ned appen Voice Of Norway gratis

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. 

Universell utforming (UU)

Ikon universell utforming

Blinde og svaksynte 
Synshemmede har muligheten til å lytte til historier og relevant informasjon når de kommer til stedet der informasjonen er, men også fjernavspilles hjemmefra. 

Bevegelseshemmede
I områder der historiefortellingen går langs en sti som er tilrettelagt for bevegelseshemmede, kan punkt som ligger utenfor stien lett merkes i løsningen på en slik måte at historien starter der det er tilrettelagt for dem som må følge stien. 

Døve eller dårlig hørsel
Historiene kan leses på mobilskjermen. 

Sporløs historiefortelling - ingen skilt i naturen

 • App lastes ned på mobilen.
 • Ved severdigheten starter historiefortellingen automatisk (GPS).
 • Historien fortelles av ekte fortellerstemmer. Kan også leses.
 • På mange språk.
 • Kartet på mobilen viser hvor turgåer er og hvor de skal gå.
 • Bilder i appen supplerer det de allerede ser.

Fordeler med mobilen som guide

 • Formidle innhold på en enhet som  «alle» har.
 • Kan brukes til formidling av alle typer tema i alle bransjer.
 • Lokasjonsbestemt innhold.
 • Forstyrrer ikke andre.
 • Trenger ikke internett.
 • Smittevennlig og tilgjengelig hele døgnet.
 • Plass til mange språk. 
 • Oppdateres i sanntid.
 • Løsningen krever ingen inngrep i naturen.
 • Løsningen er ikke visuelt forurensende.

MED MOBILEN SOM GUIDE
Opplever mer - der de er!

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.