fbpx

Opplev Midsund – med audioguide får du høre de gode historiene også

Audioguide Midsund
Midsund Voice Of Norway audioguide lydguide reiseguide Visit Molde

Rykte om en gullskatt

-Ja du må satse på både sol og regn på turdagen, så vil kanskje regnbuen vise vei til stedet gullskatten befinner seg på, ler Bergebakken og forteller om historiene til Midsund i audioguiden Voice Of Norway. -Det er også fint å høre om Kløvstien til Blø: Den gang folket gikk opp til fjellet med hest for å hente torv. Det var nok en bragd, sier hun ettertenksomt. Eller visste du at riksgrensa mellom Norge, Danmark og Sverige gikk over Midøya i 2-3 år? Eller at de så en sjøorm i Julsundet for 2-300 år siden? Det er mange fine historier i audioguiden, og du får høre dem når du er ved stedet hendelsen skjedde.

Audioguide Midsund

Historien om Sjøormen i Midsundet er en av de 26 historiene du kan høre på Midsund.

Gir gjestene personlig guide på deres egen mobil

-I prosessen med audioguiden har vi brukt lokalkunnskap som er avsjekket mot historiske kilder. En ekstra bonus er at vi har funnet mye nytt om Midsund og dermed også lært mye nytt om stedet, forteller hun.

De 26 lydhistoriene er knyttet til både turstier langs havet, kløvstien og kløfter i fjellet, så her kan man både se, oppleve og høre historier samtidig. Du kan også velge om du ønsker norsk eller engelsk språk på den som leser.

Prosjektgruppe har bestått av Kjetil Aune (Utendørs), Kolbjørn Stølen (visjon), Svein Bjørnerem (tekst), Jiri Paur (foto) og Oline Bergebakken (illustrasjoner), som gleder seg til å dele innholdet i audioguiden med både fastboende og gjester.

 

Audioguide Midsund

Audioguide på Midsund

Last ned din egen guide 

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Husk å ha med øreplugger, for en god lytteopplevelse.

Bærekraftige reisemål - for hele regionen

-Nå har vi fått samkjørt utviklingen av reiselivet i Molde, Midsund og Nesset, sier Hilde Bergebakken som jobber med masterplan for Molde og Aukra. Vi har en del felles goder og vi nå løfter vi frem reiselivet i hele regionen. Utenom festivaler har Molde ikke vært så fokusert på reiseliv, men med Masterplan reiseliv er vi nå i gang!

-Vi har fått veldig mange aktører synlige og bookbare på nett, og nå handler det om å tilrettelegge og samhandler flere typer rådgiving, noen på markedsføring, andre på å synliggjøre aktiviteter, forklarer hun.

Hilde Bergebakken

På reise
i Molde kommune
- med audioguide

Det vakre og spektakulære Øyriket

Flere kategorier

Norges lengste steintrapp på Midsund
-besøkstallene bare øker og øker

-Ja, vi har ikke bare en trapp, men mange her på øya, og det er unikt, smiler Bergebakken. Molde kommune har dermed fått en ny reiselivsmagnet på Midsund og vi ser at besøkstallene bare øker og øker. Vi forventer stor trafikk av turglade nordmenn til Midsund i sommer, og vi gleder oss over alle de fantastiske bildene som deles av utsikten både mot Sunnmørsalpene, fjorden, fra Runde i sør til Smøla i nord, for ikke å snakke om alle soloppganger og solnedganger, nikker hun fornøyd.

Tilbyr gode turistopplevelser

-Vi er også stolt av å tilby kortreiste matopplevelser, og kokkene komponerer mat ut fra slagordet «Smaken av Midsund». Jeg kan nevne villhjort, villsau, oppdrett kveite og sjømat som kreps med mer. I tillegg ble småbåthavnen her kåret til en av Norges beste i 2014, og i fjor kom også hengekøyeparken. Vi stolt over å kunne tilbyr gode turistopplevelser her på Midsund, avslutter hun! 

Visit Molde

Trappekongen
- gav hjembygda si 6500 steinlagte trappetrinn

Kolbjørn Ove Stølen

FOTO: GUNNAR SANDVIK / NRK

-Kolbjørn Stølen ville gi hjembygda noe spesielt. Det ble 6500 steinlagte trappetrinn.

I kraft av Midsund IL søkte han om penger til prosjektet og koordinerte med sherpaer i Nepal. Visjonen har blitt realitet og Midsund har nå Norges lengste sammenhengende trapp til Rørsethornet, med hele 2000 trappetrinn.

Drivkraften til Kolbjørn har vi sett i flere prosjekt, og vi kan nevnte at han ble «Årets I» i 2018 og «Årets Ildsjel» i idretten i Møre og Romsdal i 2019.

Les også: Midsund har et av Norges største trappesystemer i stein.

Bruk din egen mobil som guide

I appen Voice of Norway ligger alt du trenger!

  • Kartet viser vei til stedene (GPS)
  • Lydhistoriene starter automatisk nå du er på riktig sted
  • Historiene har profesjonell fortellerstemme 
  • Bilder supplerer det du ser
  • Tilgjengelig hele året og hele døgnet
  • Appen er gratis å laste ned
Audioguide Øyriket

Smittevennlig

  • Du slipper å låne utstyr
  • Lett å holde avstand til andre
  • Du besøker stedet når det er få mennesker der

Audioguide - en bærekraftig løsning

SMITTEVENNLIG
-I en pandemisituasjon trenger ikke besøkende lenger en fysisk guide.

NÅR DET PASSER DE BESØKENDE
-Med guide på telefonen kan besøkende oppleve stedet i sitt eget tempo, til alle døgnets tider.

LÆRERIKT FOR ALLE
-Alle får den samme gode opplevelsen og å lære mer.

SPORLØS
-Med GPS basert informasjon slipper vi visuell forsøpling og inngrep i sårbar natur, som mange skilt lett kan medføre.

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted -designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.