fbpx

Lær mer om Sametinget

Sametinget tilbyr audioguide
Sametinget Voice Of Norway audioguide Karasjok

Synliggjør samisk kultur

-Coronasituasjonen fikk frem nye tanker om hvordan vi kan formidler og informere våre besøkende, sier Siv Eli Vuolab som er seniorrådgiver i kommunikasjonsstaben i Tromsø. 

-Vi i kommunikasjonsstaben ønsker å gi informasjon til dem som kommer på besøk og at de blir nysgjerrige på det samiske og Sametinget. Både som et tilbud til den samiske befolkningen og et opplegg for barn, med også for turister. Gjennom audioguiden Voice Of Norway blir dette tilgjengelig i et større format, og vi må på en måte takke Coronasituasjonen for at man blir tvunget inn i nye tanker, forteller Vuolab.

Sametinget

Audioguide på Sametinget

Sametinget sin audioguide

Sametinget
- et urfolksparlament

-Vi er glade for å kunne få frem historien til samene, bakgrunnen for Sametinget, rettighetskampen, sedvaner, skikker og tradisjoner, i audioguiden, smiler Siv Eli. Hun forteller videre at besøkende får høre om og se den spesielt vakre kunsten, lytte til joik, hør om særegen stein fra Finnmark, om det politiske engasjementet, ja rett og slett lær mer om Sametinget i audioguiden.

-Sametinget, et politisk organ og et urfolksparlamentet, har en særegen posisjon i et politisk landskap i Norge. Bygget er godt kjent både politisk og arkitektonisk.

-I første omgang tilbyr vi audioguiden på norsk og engelsk, siden vi forventer nordmenn på tur i år. Ved behov kommer guiden på flere språk, smiler hun og forteller at hun selv jobbet som guide her da hun var 15 år.

Joiken
- blant Europas eldste vokaltradisjoner

Visste du at Sametinget har sin egen joik?
Den ble laget i 1989 og er i Sametingets eie.

«Nå skal du finne frem i både mørke og uvær, følge stiene tråkket opp av våre forfedre, og i takt med naturen stake ut nye veier for oss»

Fra appen til Sametinget

Joiker Sametinget

Guideopplevelse med nærheten til naturen

-Sametinget er en del av naturen og naturen er en del av bygget. Naturhagen rundt, som noen opplever som et fravær av beplantet hage, er en naturhage med lokal fauna. Lytt til audioguiden mens du kjenner duften av skog, og la lyden av fuglene og vinden bli med i opplevelsen.

Spesielt turiststed

-Vi er ikke et typisk turiststed, men mange kommer på besøk, og sommeren er høysesong. Det er først og fremst politiske og arkitektoniske ambassadører som kommer hit, men i normaltid har vi besøk fra folk fra hele verden. 

-Når vi åpner igjen fortsetter vi med omvisning, og da er audioguiden et fint supplement til de som kommer utenom kontortid, eller de som vil se nærmere på bygget fra utsiden.

Audioguide - en bærekraftig løsning

Audioguide på Sametinget

Lær mer om Sametinget

GRATIS
-Appen er gratis å laste ned og gratis å bruke

SMITTEVENNLIG
-I en pandemisituasjon trenger du ikke lenger en fysisk guide, og du kan holde god avstand til andre, og unngå tidspunkt med mange på samme sted.

NÅR DET PASSER DEG
-Med guide på telefonen kan du oppleve stedet i ditt eget tempo, til alle døgnets tider.

SPORLØS
-Innholdet er basert på GPS og du unngår visuell forurensing, som mange skilt lett kan bli .

Gå turene i dag

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Husk å ha med øreplugger, for en god lytteopplevelse.

Kommunikasjonsstaben

-Vi i kommunikasjonsstaben, som sitter flere steder i Norge, har jobbet raskt med å samle eksiterende informasjon og sammen med Team Voice Of Norway har vi fått omgjort dette til et profesjonelt lydformat, avslutter Siv Eli, som gleder seg til å tilby audioguide på besøkendes egen mobil.

Kontor Sametinget

Smittevennlig

  • Du bruker din egen mobil som guide
  • Lett å holde avstand til andre
  • Besøk stedet når det er få mennesker der

Bruk din egen mobil som guide

I appen Voice of Norway ligger alt du trenger!

  • Appen er gratis å laste ned.
  • Kartet viser vei til stedene (GPS)
  • Lydhistoriene starter automatisk nå du er på riktig sted
  • Historiene har profesjonell fortellerstemme på norsk og engelsk
  • Bilder supplerer det du ser
  • Tilgjengelig hele året og hele døgnet

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.