fbpx

Bak kulissene under AR innspilling

HoloCap Voice Of Norway

Teknologiene møtes på Smøla

Det er vindstille her ute i havgapet og Smøla og Veiholmen viser seg frem i all sin prakt! De nye turistene rekker både å nyte kystlandskapet, tettstedet og solnedgangen, og det hviskes om at hit hadde det vært fint å dra på ferie.

Selskapene HoloCap, Shuuto, Voice Of Norway, Smøla nærings og kultursenter KF, og lokale og profesjonelle skuespillere fra Gurisentret, har jobbet i 3 dager med AR innspilling

Gjennoppliver vikinger med AR teknologi

Fra venstre: Peder Børresen (HoloCap),  lydmannen Geir Sakshaug og Philip Stevju Meidell (HoloCap) ved datamaskinen 

Når du kommer til Smøla vil vikingene selv fortelle sin historie. Det er mulig gjennom AR teknologien, Augmented reality, eller utvidet virkelighet som man også kaller det. Møtet skjer på din egen mobil og vikingene er hologram i omgivelsene du står i.

Og det er akkurat dette de filmer på Smøla nå. 

Nakkehårene reiser seg

En viking står i rommet og det er helt stille. Menneskene er dypt konsentrert og rommet lyses opp av vårgrønne kulisser, kamera, mikrofoner og lys. Plutselig bryter folk ut i latter og applausen står i taket.

Skuespillerne består av både profesjonelle og amatører, men felles for dem alle er at opplegget er profesjonelt. Historiene, stemningen, klærne, sverd og smykker drar oss inn i fortiden, og vi kjenner det i hver fiber i kroppen.

Regissørstolen

Arne Berggren fra Shuuto har regien, men er for øyeblikket i Nordland. Så her er de kreative! Breggren er med via PC-skjermen og er plassert på en stol eller bæres med inn i gruppesamtaler. Det fungerer utrolig bra, sier regiassistent Magnhild Rovik, som både tester kostymer og konfererer med resten av teamet.

Tryller frem vikinger

Utfordringer er til for å løses, og akkurat nå smøres et gevær inn med skosverte, for at det skal «bli med på filmen».

Samfunnshuset på Smøla er omgjort til studio. Peder og Philip i HoloCap har hengt opp grønne vegger og gulv for å kunne legge menneskene på en gjennomsiktig bakgrunn. Det filmes og testes og i hver takning vokser det frem en viking så snart kostymet er på. 

Hylet går gjennom marg og bein

-Det hylet der tok knekken på høytalerne, kommer det muntert fra lydmannen Geir Sakshaug, og det var ment som et kompliment. Det testes videre med svakere hyl, men kanskje var det første hylet det aller beste? 

-Det er hundre ganger bedre enn å gå på et museum, sier Aksel Torset.

Les mer

Foto med det lille ekstra

-Len deg litt fremover, og mot sverdet, haken ned, sier Heidi Gøperød. Hun er fotografen på settet og opptatt av detaljer, som strukturen i stoffet på kjolen, å få frem karakteren de spiller og ikke minst -uttrykket til en ekte barsk viking. Dama er liten, men linsa er stor og hun har full tillit, så nå er det bare å glede seg over nye bilder av barske vikinger med sylskarpt blikk –  i markedsføringen av Smøla og Gurisenteret.

Mobilguide der vikingene forteller historien

Fra venstre: Peder Børresen (HoloCap), prosjektleder fra Smøla Nærings og Kultursenter KF Heidi Rognskog Mella og Bjørnar Sørberg (Experio/Voice Of Norway)

-Vi ser frem til å presentere AR i audioguiden Voice Of Norway sier Bjørnar Sørberg fra Experio, som tilbyr denne plattformen.

-AR vil gi brukeropplevelse av en helt ny dimensjon, bokstavelig talt, avslutter han. 

Dagen etter fikk vi personlig guiding fra Heidi og vi lærte mer om både Edøystjerna og Kystpilegrimsleia. Smøla er et fantastisk sted for innspilling! 

HoloCap og Experio inngår partnerskap, for å gi bedre brukeropplevelser i mobilguiden Voice Of Norway

Prøv avspilling av hologram her

  • Bruk mobil (ikke PC): Trykke på linken og du kommer rett til et hologram 
  • Du får beskjed om å laste ned appen Voice Of Norway  dersom du ikke har den
  • Du kommer rett til » Ka gjør dokker her?»
  • Last ned
  • Følg instruksene på siden

Fordel å bruke mobilen som guide

  • Personlig guiding når du selv ønsker det
  • Lærer mer om stedene langs ruten
  • Finner skjulte perler
  • Kan lytte flere ganger på samme historie, og sette historien på pause
  • Supplerende bilder av det du ikke ser fra bussen
  • Får ideer til flere turer underveis
  • Forstyrrer ikke andre
  • Smittevennlig
  • Du kan velge norsk eller engelsk språk
  • Du kan bruke samme audioguide andre steder i Norge

Bli en del av Norges største lydguide-plattform

 

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.