fbpx

Hologram av fredsprisvinnere i din egen stue

AR Hologram Voice Of Norway Holocap Experio Fredsprisvinner

Synlige i hele verden via hologram

-Gjennom fredsprisvinnernes ideer og arbeid ønsker vi å inspirere til små og store endringer for en fredeligere verden, forteller Grønneberg. 

SYNLIG FREDSPRISVINNERE 
-Vi lager Fredsprisutstillingen hvert år. Fotoutstillingen viser fredsprisvinnernes arbeid og besøkende får lære om de viktige sakene de står for, på en engasjerende måte. I år får besøkende også møte hologrammene av Muratov og Ressa her på senteret.

I tillegg har vi valgt å gi alle muligheten til å få besøk av fredsprisvinnerne hjemme i sin egen stue, som hologram, smiler han og forteller at appen Voice Of Norway er gratis å laste ned.

Maria Ressa møtte sitt eget hologram

-Wow, det var kult!, sa Ressa før hun tok flere bilder sammen med sitt eget hologram.

Fredsprisvinner Maria Ressa som hologram med Maria Ressa i levende live (Direktør i Verdens mavareprogram David Beasley i bakgrunnen) (Foto: Nobels Fredssenter / Kim Reksten Grønneberg)

Maria Ressa poserer ved siden av seg selv i hologram-versjon. (Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter).

Hologram øker den geografiske relevansen

Kjersti Fløgstad, direktør ved Nobels Fredssenter sier følgende: «Årets Nobels fredspris ble tildelt to journalister for deres modige kamp for ytringsfrihet på Filippinene og i Russland. Hvis hologram kan bidra til at historiene deres når enda lenger, mener vi det er verdt å utforske”.

Siden 1901 har Nobels fredspris blitt delt ut 102 ganger, til 137 prisvinnere. Globaliseringen av Nobels fredspris har skutt fart siden 1980-tallet, og nå kan Metaverse bidra til å øke den geografiske relevansen ytterligere.

Nobel fredspris
-synliggjøres i hologram

-Verdens mest prestisjefylte pris, Nobels fredspris, er ikke fremmede for digitale satsinger. Arkivene til Det Norske Nobelinstitutt digitaliseres for tiden, og årets Fredsprisutstilling blir både en fysisk og en digital opplevelse, forteller Grønneberg.

-Dette gir oss mange muligheter i dag, og starten på et arbeid vi ennå ikke kjenner potensialet til. For eksempel, når museet er stengt, kan forbipasserende fortsatt «treffe» og ta bilder med fredsprisvinnerne utenfor bygget, avslutter Fløgstad.

Kim Reksten Grønneberg.

Foto: Ingvill Bryn Rambøl /Nobels Fredssenter 

Filmer fredsprisvinnerne Ressa og Muratov
-som hologram

Da de to fredsprisvinnere ankom Oslo for å motta sine medaljer, ble de også bedt om å delta i et fotoopptak i 3D for Metaverse. Maria Ressa og Dmitrij Muratov er nå digitalisert som tredimensjonale hologrammer – klare for den virtuelle, utvidede og metaverse fremtiden. Under åpningen av Fredsprisutstillingen på Nobels Fredssenter, ble Ressa og Muratov introdusert for sine hologrammer for første gang. 

Nobels Fredssenters Kim Reksten Grønneberg i samtale med Maria Ressa (Foto: Inia James / Who Dares).

Holocaps Peder Børresen med fredsprisvinner Dmitrij Muratov (Foto: Who Dares / Inia James)

Holocap lager hologram

Holocaps Peder Børresen

Det er det norske selskapet Holocap som står for innspilling og tilrettelegging av hologram av mennesker og gjenstander i appen Voice Of Norway.

Holocap har utviklet en teknologi for å digitalisere og rekonstruere virkelige mennesker som tredimensjonale hologrammer (i virtuelle, utvidede og Metaverse-realiteter). Teknologien omtales som volumetrisk video og er spådd å bli en viktig del av å bringe menneskelig tilstedeværelse inn i Metaverse-plattformer i fremtiden.

Voice Of Norway

  • Ditt innhold i form av hologram/AR
  • Gjester bruker sin egen mobil som guide
  • Hologram kan spilles av der de er
  • Ved GPS posisjonering, viser kartet i appen veien dit
  • Tilgjengelig hele året, hele døgnet over hele verden

Last ned 

Møt Ressa og Muratov i dag. Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. 

Smartguiden Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt

Appen Voice Of Norway er utviklet av det norskeide selskapet Experio AS. Appen brukes i hele Norge i dag, og er samtidig tilgjengelig for hele verden. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre sine egne historier, designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.