fbpx

Lofotens naturperle Skrova – utvider tilbudet til sine besøkende

Audioguide på Skrova
Skrova Voice Of Norway audioguide lydguide reiseguide audioguide

Bli en natt til på Skrova

-Det er så vakkert her, starter Anniken Enger som er reiselivsutvikler og driver Aniara AS. – Nydelige strender, flott turfjell, god mat og intime overnattingssteder. Ja, og så er det spesielt enkelt å komme seg hit, stråler hun, og legger til at Skrova er fin å besøke hele året, og har spesielle opplevelser som både midnattssol og nordlys.

Visit Skrova

Skrova tilbyr kulturhistorisk vandring

Audioguide på Skrova

-Nå har vi også laget kulturhistorisk vandring her på øya, forteller Anniken. Historiene i appen tar deg med tilbake i tiden. Se for deg et yrende liv med fiskebåter, ungdommer som hadde sommerjobb og fester på Ungdomshuset. Sterke historier om folk som klarte seg mot alle odds.

 • Lær om Skrova idag
 • 12 historier
 • Turen tar ca. 1 time 
 • God tur!

Profesjonell fortellerstemme

-Jeg satt og lyttet til en nydelige fortellerstemmen i  lydboken «Huset med den blinde glassveranda», av Herbjørg Wassmo, og syntest at fortellerstemmen løftet boken til en uforglemmelig opplevelse. Det viste seg at innleser Marit Adeleide Andreassen var fra Svolvær, og vi ble veldig glade da hun takket ja til å lese inn historiene her på Skrova, forteller Anniken.

Nå har vi lyttet oss gjennom Kulturhistorisk vandring i Skrova i appen «Voice of Norway», og er storlig imponert. Vi anbefaler den på det varmeste til alle skrovavenner og skrovagjester, og gir en STOR applaus til initiativtakerne og øvrige medvirkende!

Bruk din egen mobil som guide

I appen Voice of Norway ligger alt du trenger!

 • Appen er gratis å laste ned.
 • Kartet viser vei til stedene (GPS)
 • Lydhistoriene starter automatisk nå du er på riktig sted
 • Historiene har profesjonell fortellerstemme på norsk og engelsk
 • Bilder supplerer til det du ser
 • Tilgjengelig hele året og hele døgnet

 

Husk å ta med ørepropper eller lignende slik at du får en god lytteopplevelse

Audiovisuell guide på Skrova

Det er lett å finne frem. Kartet i appen viser alle punktene og hvor du er.

Så proft! Vi er glade det ikke ble QR-kode skilt!

-Aller først hadde vi tenkt å lage QR-kode skilt, men vi så at det lett kunne bli visuelt forurensende med 35 skilt i området her. I tillegg måtte vi ty til oppgraving av terreng og gjennomføre vedlikehold av skiltene. Guideappen løste en av utfordringene våre ved å tilby GPS basert historiefortelling, som er sporløs i terrenget. I tillegg synes vi at appen representerer fremtiden, forklarer Anniken. Vi synes løsningen gir en god opplevelse og vi slipper å drifte og utvikle en plattform.

Gå turene i dag

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Husk å ha med øreplugger.

30 år gammel ide ble virkelighet

Prosjektgruppe Skrova

Monica Viegas, Ivar Killi og Anniken Enger.

-Det har vært snakket om å ha en historisk vandring i Skrova i mange år. Da Sparebank 1 lyste ut at vi kunne søke om midler til prosjekter som bidro til at turistene «blir en dag til», etablerte vi en prosjektgruppe for endelig å kunne realisere ideen vår. 

I gruppa var Monica Viegas som driver Fotobrygga, Ivar Killi som driver Skrova Rorbuer, er fisker og driver med turisme og jeg forteller Anniken.

-Det var over 200 søkere og blant de 90 som fikk tilslag var også vi.

Vi startet jobben med å innhente historiene, intervjue og finne bilder. Vi koblet også på journalist May Berg i dette arbeidet.

Dårlig Lofotfiske gav skrivekløe

-Skreien kom ikke til Lofoten i år, så Ivar dro til Finnmark, og satt i sjarken sin og skrev historiene til ruta, ler Anniken, som er veldig fornøyd med resultatet og engasjementet.

Lanseringen av audioguiden gikk rekordfort

-Fra første kontakt med Experio som har appen Voice Of Norway til lansering gikk det 1 måned. Underveis ble vi tett fulgt opp for å kvalitetssikre innholdet. Innlesingen på norsk gjorde vi i lydstudio i Oslo. Vi har fått hjelp til oversettelse og å lese inn på engelsk, i tillegg til å få tilgang til et proft markedsmateriell. Det har vært kjempebra oppfølging i alle ledd,  avslutter Anniken som ser et stort potensiale i at mange bruker samme guidesystem, slik at det blir enklere for turistene. Gled dere, for flere historier kommer til etter hvert.

Velkommen til Skrova

Øysykkel

Leie øysykkel og betale med  app.

Smittevennlig

 • Du bruker din egen mobil som guide
 • Lett å holde avstand til andre
 • Besøk stedet når det er få mennesker der
 • Profesjonell guide når det passer deg

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.