fbpx

Nore Uvdal bygdetun samarbeider med Rødberg ungdomsskole om audioguideprosjekt

Nore Uvdal bygdetun Voice Of Norway audioguide lydguide reiseguide

-Nore og Uvdal bygdetun, Fortidsminneforeningen, Turistkontoret og private, i tillegg til 8. og 9. klasse på Rødberg ungdomsskole, er med i prosjektet. Vi er stolte over å ha med både barn og voksne, sier Britt Guton Halland, som er prosjektleder i Nore og Uvdal.

Stavkirkene får turister til å stoppe
- med audioguide kan turistene oppleve mer
-og være her lengre

-Mens de fleste severdigheter ligger litt gjemt, er Uvdal Stavkirke storslått og vakker der hun står. Turistene stopper gjerne for å oppleve disse praktbyggene, forklarer Britt. Når vi nå kan tilby våre besøkende audioguide får de med en gang se hva mer de kan oppleve her hos oss. Vi ønsker jo å vise frem de skjulte perlene og at besøkende kan være her litt lengre, smiler Britt.

Vi trenger både guider og audioguider

-Ja, guidene og audioguiden supplerer hverandre fint, sier Britt og forteller at kirkene er åpne fra 1. juni til 31. august og da er guidene med inn i kirkene og kjører omvisningen. På bygdetunet kan besøkende gå alene med audioguide – og få profesjonell guiding rett på øret hele året. 

Audioguiden
- et samarbeidsprosjekt med Rødberg ungdomsskole

I prosjektuken til 8. og 9. klasse skal vi lage tre ruter i audioguiden, som skal være klare til våren 2021.

  1. Med dresin på den nedlagte Numedalsbanen
  2. Rute for barn i Rødberg sentrum, som også kan kobles til skolearbeid og gymtimer
  3. Finn de skjulte Alvedørene – en rute oppe i høyden

-Audioguideprosjektet blir en del av Den kulturelle skolesekken. Klassene skal jobbe i grupper på tvers av alder, kultur og språk. I tillegg til å bruke sine ferdigheter innen historiefortelling, tekst og foto, vil de få fotokurs og ekstra opplæring i audioguiding som «sjanger», forteller Britt.

Foto: Hege Weseth

Vandring på Nore og Uvdal bygdetun

På bygdetunet har vi nå 12 lydpunkt. Med vakker fortellerstemme får du høre historier om Uvdal stavkirke, funn som er gjort under kirkegulvet, byggene på tunet, slaggklumpen ved smia, den artsrike slåttmarka og omgangsskolen.

På flere språk:

Nå kan de besøkende velge norsk eller engelsk språk, men snart kommer både tysk, nederlandsk og fransk i tillegg.

Slik virker audioguiden:

Fortellerstemmen aktiveres automatisk når den besøkende beveger seg innenfor den røde sirkelen som omringer hver severdighet i kartet. 

Smittevennlig

  • Med guide på egen mobil slipper man å dele utstyr
  • Man kan velge tidspunkt når det ikke er så mange mennesker ute
  • Man kan unngå store samlinger med mennesker

Audioguiden viser frem hele kommunen

-De besøkende sier at audioguiden er en positiv opplevelse. De kan gå rundt i eget tempo og få profesjonell guide rett på øret. I kartet i audioguiden ser de besøkende alle severdighetene i området og kan planlegge hvilke aktiviteter de ønsker å delta på. Ja, de opplever rett og slett mer og kan være her lengre, smiler hun.

Verdt å besøke i Uvdal

Vil ha med nabokommunene

-Vi ser helt klart fordelen ved å samle alle severdigheter i en app slik at reisende slipper å lete etter hva som er verdt å se og oppleve. Vi må hjelpe turistene til å finne de vakre stedene, for mange av dem er ikke lette å finne, sukker hun. Men nå kan reisende lytte til audioguiden mens de kjører bil langs Fylkesvei 40. Derfor ønsker vi også å ha med våre naboer Numedal i denne løsningen, skyter Kirsti Otterholt inn.

-Vi synes at appen Voice Of Norway er delikat å se på og har et spennende innhold. Den er også lett å bruke og har mange fordeler i en smittesituasjon. 

Nå er vi synlige

-Alle ansatte kan nå veilede i bruken av audioguiden og vil det beste for våre besøkende, og det er viktig sier hun, og forklarer at de har kjørt felles samlinger for å lære mest mulig om audioguiden. I tillegg har vi godt med informasjonsplakater, bannere og skilt både langs veier og i butikker. Men det aller viktigste er at ansatte snakker med de besøkende og forteller om appen. 

-Vi gleder oss til alt er på plass! Nå bruker vi mørketiden til å forberede sommersesongen, avslutter Britt og Kirsti stolt.

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.