fbpx

Detektivbyrå nr. 2 løser mysterium i appen Voice Of Norway

Jorn Lier Horst Voice Of Norway Experio audioguide

Barn løser mysterier i Larvik

Fra å ha den mest solgte barnebokserien i Norge byr nå Jørn Lier Horst på mysterier i audioguiden Voice Of Norway. -Ja, ideen dukket opp i forbindelse med 350 års jubileet i Larvik, min hjemby, forteller Horst, og om Detektivbyrå nr.2 er på saken.

-Vi ønsker at alle barn er med på å løse mysteriet i Larvik sentrum! Følg kartet i appen, lytt til teksten ved hvert stoppested, og løs oppgavene underveis. Appen er gratis å laste ned og å bruke.

Ute i løypa må det brukes logisk sans for å løse serien med hverdagsmysterier barna treffer på. 

Konkurranse

Svaret på mysteriet kan sendes inn og barna blir med i trekningen av den siste boken om Detektivbyrå nr. 2! Det trekkes ut en heldige vinner hver måned i hele 2021.

Blir kjent med byen gjennom krimgåter

-Vi har samarbeidet med næringslivet i Larvik, forteller Jon Vidar Tidemand, som står bak innholdet i løypa. Han har skrevet historien rundt rebusoppgavene som Horst har laget. Dermed vil flere av aktivitetene skje i og i nærheten av butikkene i sentrum.

-Barna blir godt kjent med severdigheter og historien til byen sin, mens de jakter på løsningen. -Løypa er laget av midler fra Larvik kommune i forbindelse med byjubileet, forklarer Jon Vidar.

Last ned nå
Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. 

2 millioner bøker på 20 språk

-Bøkene kom for snart 10 år siden og har vært en stor suksess. Tenk at jeg har delt mysterier med en hel generasjon med barn, smiler Jørn, som forteller at bøker med kinesisk språk er de mest eksotiske.

-Mysteriene har et realistisk preg, på samme måte som jeg skriver til voksne, forklarer Jørn som også har erfaring som etterforsker. -Det barna leser om kan de ha opplevd selv, og innholdet passer til barn i barnetrinnet.

Historiene er lett gjenkjennelige og hendelsene finner sted i omgivelsene til en norsk småby.

I møte med mysterier både i bøkene og ute i løypa skapes nysgjerrighet som får barna til å søke svar.

Krim - ikke bare action

-Krim handler om verden vi ser rundt oss og hvor spenningen ikke bare er på det ytre plan, som action, men også gir rom for ettertanke og de stor spørsmålene i verden. Historiene har utspring i urettferdighet. Med denne vinklingen er krim egnet til å forankre grunnleggende verdier som menneskeverd, respekt, likhet for alle, inkludering og solidaritet for de svake for å nevne noe, sier Jørn.

Brenner for lesegleden

-Jeg ønsker å gjenskape barnslig leselyst, slik jeg opplevde det da jeg var liten, smiler Jørn. Mange barn synes det er vanskelig å lese og da synes jeg det er en fordel at innholdet er spennende. Å lese er viktig og det handler om å forstå. Når vi, både voksne og barn, åpner en bok, åpner det seg en helt ny verden som gir ny oppdagelse, økt ordforråd, kunnskap og forståelse. For mange er også bøkene en virkelighetsflukt. Å lese er en av de viktigste ferdighetene vi har, og å løse denne koden gir større sjanse for å lykkes, avslutter han, og gleder seg over at Detektivbyrå nr. 2 også skal løyse mysterier i det virkelige liv.

Følg med!

Kanskje dukker Detektivbyrå nr. 2 opp hos deg også, for å få deg med på å løse lignende mysterier i din by.
Og du vet, – mysterier er til for å løses!

Bli med på historiske vandringer med audioguide i Larvik

  • Republikken Langesund (14 historier)
  • Hammerdalen Industrihistorie (11 historier)
  • Sjøfartshistorisk audioguide (11 historier)
  • Kvinner i sentrum (9 historier)
  • Torstrand forteller (12 historier)

Les mer

Last ned nå
Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. 

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.