fbpx

Vestfossen levendegjør historiene med audioguide

Vestfossen Voice Of Norway audioguide

Kulturhovedstaden Vestfossen

-Ja, ja vi  kaller oss Kulturhovedstaden, her på landet, innleder, Petter Anthon Næss, som er redaktør og prosjektleder for denne nye digitale guiden i Vestfossen. – Høsten 2020 hadde vi lyst til å få til en digital guide som kan gjøre opplevelsen av Vestfossen så levende som mulig. Vi landet på løsningen til Experio AS, audioguiden Voice Of Norway. Det har gått fort å komme i gang for alle parter, og de tre første rutene er allerede tilgjengelig, forklarer Petter Anthon fornøyd, og sier at folk er positive og gleder seg!

Vestfossen 2021

Vestfossen 1900

Rikt kulturliv

-Folk her i Vestfossen hegner om den kulturen og livet vi har her, og vi ønsker å skape et større opplevelsesrom for oss som bor her og for alle som kommer hit som våre gjester. Dermed håper vi at alle  som bor her bruker og prøver denne guiden i året som kommer. 
 
-Den digitale guiden appellerer til nysgjerrighet og jobben vår er i å skape innhold som gjør publikum MER nysgjerrige! 

Audioguiden gir tilgang på ulovlige steder

-Med guide på sin egen mobil får folk få se Vestfossen på en ny måte. Guiden levendegjør historiene og den er tilgjengelige hele døgnet og til alle årstider. Porten på Fossesholm Herregård er alltid åpen, men husene er bare åpne til spesielle tider. Audioguiden gir deg tilgang og du kan til og med se inn der du ikke har lov til å være. Blant annet får du se det historiske interiøret inne i husene. I tillegg ligger der linker til åpningstider, og vi ser på dette som et supplement til vanlige guider. 

3 opplevelsesturer:

 • Voice Of Vestfossen
 • Vestfossen kulturlandskap
 • Fossesholm Herregård

SMELLHAUGEN
Var det svenskene som skjøt kanonkuler på Fossesholm Herregård for å stjele sølv?

Prosessen er god

-Vi har god driv og tett dialog i prosessen med Experio. Vi har jobbet frem hva vi ønsker å ha med i guiden, og vet at innholdet må kvalitetssikres. Spesielt utfordrende og tidkrevende er dette når historier ikke har klare kilder. Vi har eksempelvis funnet fantastiske fotografier som vi vil vise frem, men kjenner ikke til når de ble tatt.
 
-Nå jobber vi med å  gjøre historiene både morsommere og med enda mer kvalitet i, og avslutter nå undersøkelsesfasen.

Stort engasjement

-Vestfossen Grendeutvalg har jobbet godt med å synliggjøre Vestfossen i audioguiden. Grendeutvalget er en brobygger mellom innbyggere og en katalysator for aktiviteter og kulturliv i kommunen. Her jobber vi på tvers av politikk, fag, kultur og engasjementet er stort, sier Petter Anthon. Han vil løfte frem sentrale personer som har jobbet med innholdet i appen.

 • Ellen Hals Hellerud – prosjektadministrasjon
 • Ellen Pauline Steen – vertinne og forvalter
 • Bent Ek – lokal historiker som har skrevet tusenvis av historier
 • Stein Andersen – skribent, historiker, musiker og bankdirektør
 • Bjørn Kristoffersen – bildekunstner, bilder
 • Petter Anthon Næss – prosjektleder og redaktør

Ellen Pauline  Steen – vertinne og forvalter

Grendautvalget 2021, Petter Anthon Næss til høyre

Gå turene i dag

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Husk å ha med øreplugger eller lignende.

Morten Viskum og Bjarne Melgaard - digitale opplevelser

-Vestfossen har en sunn lokalpatriotisme, som løfter frem kunst, kultur og historie. Vi nevner; den sterke arbeiderbevegelsen og de fysisk arbeidende kvinnene, som vi også ser rester av i dag, radioteater, barokktur og Haugianerne som har 250 årsjubileum i år. Hans Kristian Hauge ble faktisk arrestert her i Vestfossen. Sammen med kjente kunstnere som Morten Viskum og Bjarne Melgaard skal vi utvikle den digitale opplevelsen rundt kunst i samarbeid med Vestfossen Kunstlaboratorium. Jeg kan si at alle disse temaene er aktuelle å vise frem i audioguiden, forteller han.

Vestfossen Kunstlaboratorium

Morten Viskum

Setter pris på frihet og åpenhet

Petter Anthon har en lag fartstid og  bakgrunn som musiker (pianist), musikkprodusent, komponist, av ballett- og annen scenemusikk, og skrevet manus for teater og revy. Han reiser rundt i Norge og verden sammen med artister som Rein Alexander, Ole Edvard Antonsen, Anita Skorgan og Elisabeth Andreassen.

 

Du har vokst opp i Stavern og din kone på Tertnes, og nå er du altså havnet i Vestfossen, også et lite sted.
-Her har vi alt vi trenger, og så lenge jeg er i nærheten av tog så jeg kommer jeg med dit jeg vil – vi setter stor pris på folka her, med friheten og åpenheten her på Vestfossen, sier Petter Anthon. Og forteller at han også skal jobber med musikk inn i audioguiden, både i form av instrumentallandskap men også som effekter, vibrasjoner, naturlyder og folkemusikk.

-Vi skal vise frem flere sider av Vestfossen i høst, med mål om å stoppe enda flere som er på gjennomreise, avslutter Petter Anthon glad.

Smittevennlig

 • Du bruker din egen mobil som guide
 • Lett å holde avstand til andre
 • Besøk stedet når det er få mennesker der
 • Profesjonell guide når det passer deg

Slik virker audioguiden

 • Med audioguide på mobilen kan du lett finne severdigheter og andre skjulte perler i nærheten.
 • Kartet viser hvor du er og hvor alle severdigheter befinner seg.
 • Når du kommer til severdigheten blir historien om akkurat dette stedet automatisk fortalt med behagelig fortellerstemme. 
 • I tillegg får du se supplerende bilder som forsterker opplevelsen. 
 • Mange språk.
 • Smittevennlig og tilgjengelig hele døgnet.

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.