fbpx

Fargelegger historiene med stemmen

Sean Voiceofnorway audioguide fargelegger med stemmen

En beskjeden start

-Å fri til sin kjæreste kan by på utfordringer, som for eksempel å skulle holde tale foran alle kjente og kjære, når man er beskjeden, innrømmer Sean. Jeg begynte å trene på å snakke høyt for å klare å snakke mer fritt, forklarer han. Han skrev og fortalte historier på blant annet YouTube, og plutselig tok folk kontakt for å få hjelp. -Noen måtte ha hjelp til melding på telefonsvarer og andre trengte hjelp til sosiale medier. Dermed var snøballen i gang med å rulle og jeg fikk mer tro på meg selv, smiler Sean og gestikulerer med armene. Dermed ble han også Voice Over og vår engelske favorittstemme i lydhistorierne i audioguiden Voice Of Norway.

Måtte lære Æ, Ø og Å

-I forbindelse med å lese inn norske historier på engelsk fikk jeg en utfordring med å lese lyder som Æ, Ø og Å og uttale stedsnavn og personnavn på riktig måte. Dermed tok jeg turen til Norge, -og det var en opplevelse! Jeg fikk se både Molde, Trollstigen og Geiranger, og minnene tar jeg med meg inn i tankene når jeg leser de norske fortellingene, stråler Sean. Han ler, og kommer på at han laget det første lydstudioet i garasjen på den tiden, med skumplater på veggene. Prosjektet holdt ikke bilduren og hundebjeffing ute, så nå er lydstudioet på plass inne i huset.

Sean Antony hjemme i Essex, England. Foto: Hans kone.

Hvordan gikk det med bryllupstalen?

Sean smiler bredt nå. -Jo den gikk veldig bra og jeg fikk til og med folket til å le, så jeg er veldig fornøyd. Jeg kan takke kona mi for at jeg har stemmen som levebrødet nå, smiler han. 

Stemmen alle vil lytte til

Nå kan jeg bekrefte det!  Sean har en mørk behagelig stemme og et trivelig vesen. Han lever seg inn i samtalen og armene beveger seg som en dirigentstav i et musikkstykke. -Det er egentlig å snakke mitt eget språk, på en normal og selvsikker måte, sier Sean når jeg spør hva en Voice Over er. -Og samtidig føle at jeg snakker til noen som er her sammen med meg, sier Sean og forklarer at han da ikke tenker på at mikrofonene er der. Slik fargelegger han historiene slik at vi får en flott opplevelse i audioguiden.

Min inspirasjon er David Attenborough

-Jeg elsker historier! På tur med døtrene mine bruker jeg å fortelle historier, lager til stemmer og leve meg inn i karakteren, men jeg kan få tilbakemelding om at de «kun vil gå tur, og at jeg må snakke normalt», ler Sean. Vil du si at det er bedre å lytte til en historie enn å lese den selv? -Da jeg vokste opp elsket jeg et show på TV som hette Wild Life. David Attenborough gav meg en opplevelse i disse programmene som jeg aldri selv opplevde ved å lese bøker eller bli lest til. Han hadde en fantastisk stemme med stor innlevelse.

I love
bringing pages
to life

Dramatikk og skuespill

-Med de gamle historiene og legender i Norge, som troll og vikinger, elsker jeg å lage drama med stemmen for å kunne gi lytteren en større opplevelse. Jeg ønsker å få lyttere til å kjenne på alle følelsene sine, både det skumle, fine og morsomme, for å kunne sette en stemning i historien. Å finne personer med historiefortellerstemmer til audioguiden, er det som vil skille en god historie fra en dårlig, mener Sean. Og hvor vidt menn eller kvinner er best å fortell, ja den diskusjonen ble rund i kantene. Men Sean kunne fortelle at hans egen stemmer påvirkes av humør, og at det slettes ikke er lett å være glad i stemmen om man er lei seg. Det vil lytterne høre.

Den gang han ble stum av beundring

-Aller best er det å få dra ut og oppleve lokasjonen jeg skal lese om. Nylig var jeg på en togtur og fikk oppleve at toget kjørte i spiral inne i fjellet for å kommer høyere opp i terrenget. Da vi kom ut oppe på fjellet og fikk se utsikten ble jeg helt stum. Så forundersøkelser er nyttig og jeg må også vite når det er viktig å være stille, forteller han, og jeg ser at han har tatt vare på minnet fra togturen i Norge.

Favoritthistorien om gullet

-Dramatikken i Norge under krigen fanger meg, og min favoritthistorie handler om hvordan Norges gullbeholdning kom til Molde. Jeg kan se for meg alle menneskene som har kjempet seg fra Oslo og opp hit og at de klarte å redde gullet denne dagen, avslutter Sean Antony, og forklarer at han har lovet å ta med kona på neste besøk til Norge.

Den norske stemmen

Bli kjent med en av de norske stemmene i appen: Jon Henriksen fra NRK. Les mer her.

Jon Henriksen - den behagelige fortellerstemmen

Bli en del av Norges største lydguide-plattform

 

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle regioner: å gjøre det lett for reisende å få gode opplevelser i Norge – designet av dere selv.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.