fbpx

Kystpilegrimsleden – en opplevelse hele året

Kystpilegrimsleden audioguide smartguide Voice Of Norway Veøya Hologram

Hovedbilde: Bente Sellevoll

Audioguide ved 10 nøkkelsteder langs Kystpilegrimsleden

-Nå får de som ønsker å reise langs Kystpilegrimsleden et nytt unikt tilbud! Vi kan fortelle at audioguiden Voice Of Norway er lansert på norsk og engelsk, på 10 nøkkelsteder langs Kystpilegrimsleden og på Valldalsleden. Guiden er er en app som er gratis å laste ned og innholdet er tilgjengelig hele døgnet. Dermed kan vi gi et bedre tilbud til vandrere som kommer på besøk, smiler Laila Skaret.

Kystpilegrimsleden

Tilgjengelig når det passer vandreren

-De fleste pilegrimer så vel som andre reisende, ønsker kontakt og fortelling om stedet de er på. Tidligere var vi avhengige av åpningstider og at områdene var bemannet. Vi ønsker at kystpilegrimsreisen skal være tilgjengelig hele året og med tilbudet om audioguide åpner vi for en utvidelse av opplevelsen, med informasjon om stedet og historien, sier Laila. Videre forklarer hun at guidens innhold har ekte og behagelige fortellerstemmer som aktiveres når vandreren er på riktig sted. Inne i løsningen ligger det også bilder som viser hvordan det ser ut inne i et bygg, hvordan det så ut i gamle dager og av personer det fortelles om. Vandrerne kan også bli overraskes med musikk, dikt, og hologram av mennesker.

Alt dette ligger enkelt tilgjengelig på vandrerens egen smarttelefon.

Audioguide
-et supplement til personlige guider

Smartguiden er tilgjengelig hele døgnet langs ruta fra Avaldsnes til Trondheim. Vi ser at audioguiden er et godt supplement til våre guider og en god utnyttelse av ressurser. Våre personlige guider vil selvsagt fortsatt være tilgjengelige på valgte dager og tidspunkt, forklarer Laila, og legger til at de nå tilpasser seg et publikum som selv vil bestemme når de vil ut på tur og dra på opplevelser.

Laila Skaret

Foto: Laila Skaret/TV2.no

Last ned 

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Last gjerne ned ruten i forkant av turen, der du har WIFI.

Test den nå.

Utforsk Kystpilegrimsleden
-med guide på din egen mobil

-For en god lytteopplevelse anbefaler vi øreplugger med på turen. Da forstyrrer du heller ikke andre rundt deg, avslutter Laila og ønsker deg en riktig fin vandreopplevelse langs Kystpilegrimsleden, som du får en smakebit av nedover i artikkelen.

Hologrammet «fagre Unn» med vakker sang. 

Smartguide ved Herøy kyrkje

Flere steder på Herøy møter du hologram av mennesker som forteller om livet langs kysten. Andre steder får du høre segn om kloster, halshugging og om marmorkirken. 

Alt ligger tilgjengelig på din egen mobil!

Nøkkelsted Borgund

Her blir du kjent med mellomalderbyen og kaupangen Borgund, som på 1200-tallet var den største byen mellom Bergen og Trondheim. Hør kirkehistorie, om tørrfisk, hva endring  i vannstand betydde og at utgravinger har gitt mange funn.

Audioguide Giske

Giske

Følg kartet og finn historiene på Giske. Lær om kapellet til Giskeætta, korsene som er risset inn i muren, Jakob sin kunst og Agnus Dei over portalen.

Veøya middelaldersted

Her får vandrerene høre 10 spennende historier om middelalderkirken, prestegården fra 1700-tallet, og mange arkeologiske kulturminner.

Trykk på start så er du i gang.

Averøy, Kvernes nøkkelsted

I Kvernes kulturområde du rusle rundt og høre om huset Klippen, kystregnskogen, hulveien, gravfeltstedet på Prestsetra, bygdemuseet, museumsstøa og Kvernes stavkirke. Bildene i guiden viser også det som er inne i byggene.

Foto: Fra innholdet til Smøla

Nøkkelsted Edøya, Smøla
- synliggjør usynlige kulturskatter

Du møter hologram som snakker til deg, og kan utforske 3D figurer av historiske funn som fortsatt ligger i bakken. Her er det mye spennende!

Ei kulturhistorisk perlesnor på Dolm

I denne guiden blir du kjent med Hitra sin gamle historie rundt Dolm. Du får høre om rikdom, mysterium, prestegårdshagen, ruiner, Dolm kirke og skredderøya.

Frøya, Sula

Velkommen til den hvite byen i havet, på en av de 4000 holmer i området. Her får du omvisning og lære om livet i gamle dager.

Ørland - nøkkelsted

På Ørland får du høre om interiøret i Ørland kirke, arkeologiske historier, et kristningsdrama, om pyramiden på Austrått og mye mer. Når du kommer til Rusasetvatnet får du høre historien om en av Norges største restaurerte våtmarksområder. 

Historiene starter når du er på riktig sted.

Foto: Et slikt rødt punkt ser du på kartet i mobilen din. Går du inn i sirkelen starter historien på mobilen automatisk.

Reins kloster og Kystens arv

Hør middelalderklosterets unike histore, om klokkarstolen, om Kystens Arv og om Rein kirke.

Stimulere verdiskapningen til et kulturminne

 • Økt forståelse, kunnskap og synliggjøring av kulturminner
 • Muligheten til å ta tilbake kontroll over kulturminner som ofte blir sendt til større institusjoner i eks. større byer 
 • Eieren av kulturminnet eier selv innholdet på den digitale flaten
 • Å bidra i en felles plattform for formidling av kulturminner i hele Norge

Bærekraftig
-formidlingsløsning

En app utviklet i Norge, skal revolusjonere opplevelsen av historie og kulturminner.

Smittevennlig

 • Gjester slipper å låne utstyr
 • Lett å holde avstand til andre
 • Du besøker stedet når det er få mennesker der

Fordeler med smartguide

I appen Voice of Norway legger du enkelt inn ditt innhold.

 • Ditt innhold i audioguide eller som hologram/AR
 • Gjester bruker sin egen mobil som guide
 • Kartet viser vei til stedene (GPS)
 • Lydhistoriene starter automatisk når man er på riktig sted
 • Historiene har profesjonell fortellerstemme 
 • Bilder supplerer det de ser
 • På mange språk
 • Tilgjengelig hele året og hele døgnet
 • Tips om øreplugger, for å få en god lytteopplevelse

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted -designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.