fbpx

Rovdyrsenter i Østerdalen tilbyr digital naturformidling

Audioguide hos besøkssenter rovdyr i Østerdalen
Rovdyrsentret Østerdalen digitalguide Audioguide Voice Of Norway Experio AS

Digital naturformidling

-Så langt har vi kun laget stien «Eventyrskogen langs Glomma», men viser potensialet til å utvide tilbudet i hele den regionen hvor vi jobber med rovdyrformidling, spesielt ettersom digitale guider ikke legger igjen noen fysiske spor i naturen. Besøkssenter rovdyr Østerdalen dekker hele elleve kommuner i Østerdalen, men vi har startet på hjemmebane på Koppang. De digitale guidene supplerer den fysisk skiltingen og opplevelsene ute, forteller Dammen.

Rovdyrsenter med uteskole

-Vi er et rovdyrsenter med fokus på de store rovdyrene brunbjørn, ulv, gaupe og jerv, men i guidene vi lager forteller vi også om leveområdene i jorda, treet og elva. Det er viktig å formidle om artenes leveområder, og forsøke å formidle det kompliserte samspillet i naturen, sier Dammen, som brenner for å få barna ut og å tilby noe annerledes.

-Det er veldig spennende å formidle ute i naturen, og det er lettere å forstå når man kan sanse det det formidles om. Når vi snakker om rød skogsmaur rett ved maurtua, så gir det litt mer enn om barna hører lydhistorien ved skolepulten. Bildene i guiden supplerer også godt det vi forteller om, smiler hun.

Fra audioguiden til rovdyrsentret

Slik virker den digitale guiden

-Selve guiden ligger i appen Voice Of Norway, og den er gratis tilgjengelig for alle smarttelefoner. Innholdet vi har laget ligger plassert på lokasjoner ute i løypa og starter automatisk i smarttelefonen når elevene er ved riktig sted i kartet. Den digitale guiden supplerer det elevene allerede ser på stedet, sier hun og legger til at ruten kan lastes ned i forkant slik at elevene slipper å bruke mobildata.

Det er mye fint i skogen,
som det er lett å gå forbi

Rovdyrsenter

-Det er 4 autoriserte rovdyrsenter i Norge og vi er i 3. driftsår nå. Vi er et reisende besøkssenter og er en ressurs for alle de 11 kommunene i Østerdalen. 1. november i år åpner vi også ny utstilling på Koppang, der temaet er «De 4 store + kongeørn», avslutter Dammen, som startet opp senteret midt i coronapandemien, og som nå gleder seg over mer aktivitet igjen.

Runhild Dammen

Last ned din egen guide 

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. 

Synliggjør livet i naturen
-med mobilen som guide

I appen Voice of Norway ligger alt besøkende trenger!

  • Kartet viser vei til stedene (GPS)
  • Lydhistoriene starter automatisk nå de er på riktig sted
  • Historiene har profesjonelle fortellerstemmer
  • Kan legge inn mange språk
  • Bilder supplerer det de ser

Smittevennlig

  • Din gjest bruker sin egen mobil som guide
  • Lett å holde avstand til andre
  • Kan besøke stedet når det er få mennesker der

Audioguide - en bærekraftig løsning

TILGJENGELIG FOR ALLE
-Fungerer på alle smarttelefoner

KUNNSKAPSDELING
-Med guide på telefonen kan du lære mer om stedet i ditt eget tempo, til alle døgnets tider

UNIVERSELL UTFORMING
-Løsningen er bærekraftig og passer for alle

SPORLØS
-Innholdet er basert på GPS og du unngår visuell forurensing, som mange skilt lett kan bli

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.