fbpx

Bærekraft på alvor – hos The Fjords

Audioguide på The Fjords
Oslofjord fjordcruise audioguide smartguide Voice Of Norway ExperioAS
The Fjords velger lydløs guiding

-På våre turer i de vakre norske fjordene har vi behov for å fortelle noe. Vi valgte å tilby audioguide på norsk, engelsk og tysk. Da kan våre reisende selv velge om de ønsker guide eller bare sitte og nyte omgivelsene og lydene i naturen. 

Destinasjonene er valgt med omhu

-Ja, vi har båter i de vakreste fjordene i Norge, smiler Vonli. Audioguide kommer nå på norsk, engelsk, tysk og spansk på følgende fjordcruise:

  • Oslofjorden – audioguiden er lansert
  • Hardanger
  • Nærøyfjorden
  • Geirangerfjorden

Fjordcruise på Oslofjorden med audioguide

Fjordcruise Oslofjorden - en opplevelse for alle

-Denne naturskjønne skjærgårdsreisa mellom Oslo og Oscarsborg, omtales som en av Europa sine flotteste båtreiser.

Her får våre reisende høre historiene om Bjørvika, om badestrender og kulturminner på Hovedøya, om vikingskattene på Bygdøy, hyttene på Nakkholmen og Lindøya, og nudiststranda på Huk. Kanskje får de se både golfbane og fyrvokterbolig, og høre hvor gjestene i «Flower Power» stil overnattet. Historier om livet i havet, torpedering av Blücher, troll og mur under havet er også med. Her er det bare å se, nyte og lytte.

FORSTYRRER IKKE ANDRE
-For våre gjester betyr det at de ser på store skjermer hvor vi reiser, der kan de også lese utvalgte historier underveis. Gjestene får alle historiene når de laster de ned appen Voice Of Norway og velger hvilket språk de vil ha. På resten av turen kan de både se og nyte turen, mens de høre så mange historier de selv vil i guiden. Med ørepropper forstyrrer de heller ikke andre reisende. 

GUIDINGEN ER LOKASJONSBESTEMT
Historiene starter helt automatisk, når båten er ved riktig sted.

Inspirert av
UNESCO Verds Arv områder

Vi har følelsen av å være helt inne i naturen, men uten å sette spor.

John Vonli

John Vonli

Foto: Erlend Haddeland, Media Sør AS

Maks opplevelser - minimalt med avtrykk

-Valg av audioguide på den reisendes mobil, er helt i trå med vår miljøprofil. Vi ønsker ikke mas, støy og musikk på våre turer. Her skal man kunne nyte naturen og ta hensyn til hverandre.

De nye båtene er laget av karbonfiber og er ekstremt lette, har elektrisk fremdrift, lagrer fra land og kjører utslippsfritt. Vi ønsker nullutslipp, men det er visse reguleringsmessige grunner til at det ikke går så fort som vi ønsker. 

Future of The Fjords, Nærøyfjorden

Foto/Hovedbildet: Sverre Hjørnevik

GØY MED GAMLE FERGER

I Geirangerfjorden har vi 2 klassiske fjordferger, som skal bli bygget om til nullutslipp, iht reguleringer. På denne måten får vi gjenbruk av skrog, samtidig som vi får beholde den gode gamle følelsen av «kaffe og svele», smiler han, og forklarer at gamlefølelsen er godt forenelig med ny fremdrift på fergene.

Bærekraft - næringslivet vokser sammen

-Vi ser på alt rundt bærekraft, ikke bare det miljømessige. Rent finansielt, skal det kunne gå an å drive kommersielt, og vi skal være konkurransedyktige. Sosialt; vi samarbeider med lokalsamfunnet. På Flåm jobber vi eksempelvis tett med reiselivsbransjen, og de som driver næring innen ølproduksjon, bakeri og ysteri. Vi vokser sammen og lager et godt miljø, slik som i Geiranger der folket jubler og springer og åpner butikkene, når de ser at vi kommer.

Oslofjord fjordcruise audioguide smartguide Voice Of Norway ExperioAS skjerm

Lydløs guiding: Voice Of Norway kart med

historier i form av tekst og bilder.

Foto: Experio AS

The Fjords
- samarbeider med alle

-Vi får gode tilbakemeldinger og båtene binder næringer sammen. Vi føler at vi betyr noe for inntekt i kommunene, ansatte og de lokale, og vi tar bærekraft på alvor, poengterer han.

Les: Samarbeidet mellom Hotel Ullensvang, Alvavoll Frukt & Sidergard og The Fjords.

Audioguide Hotel Ullensvang

Experio AS imponerer

-Vi er imponert over det vi har fått til sammen med Experio AS, selskapet som har utviklet appen og audioguiden Voice Of Norway.

-Sammen har vi utviklet en ny software der det er sømløs overgang mellom stille skjermer, til guiding på den reisendes mobil. Innovasjon Norge har også vært med i prosjektet, avslutter John Vonli.

Last ned audioguide til turen

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du får QR kode til guiden, når du kommer ombord i båten. 

Husk å ha med øreplugger, for en god lytteopplevelse.

Bruk din egen mobil som guide

I appen Voice of Norway ligger alt du trenger!

  • Kartet viser vei til stedene (GPS)
  • Lydhistoriene starter automatisk nå du er på riktig sted
  • Historiene har profesjonell fortellerstemme 
  • Bilder supplerer det du ser
  • Tilgjengelig hele året og hele døgnet
  • Husk øreplugger for en god lytteopplevelse

Bærekraftig
-formidlingsløsning

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.