fbpx

Vy lanserer audioguide på Bergensbanen

Vy Bergensbanen audioguide lydguide Voice Of Norway Flå Bjørn

Vy tilbyr opplevelser på togturen

Foto: Aksel Jermstad

-For VY, Bergensbanen og den flotte fjellstrekningen mellom Oslo og Bergen, var det helt naturlig å gå for en audioguide som kan fortelle de gode historiene tilpasset det de reisende ser ut togvinduet, forklarer Linn Therese. Hva er vel bedre enn å slappe av, nyte en god kaffe, ha fin utsikt og få de gode historiene fortalt på øret, smiler hun, og spør om jeg vet hvorfor alle låver er røde.

-Togturen over fjellet er fantastisk på mange måter, med mye å oppleve underveis

Forbedrer underholdningstilbudet

Foto: Aksel Jermstad

 -VY ønsker å vise frem alt det flotte Norge og stedene langs strekningen har å by på – alt fra viktig Norgeshistorie, lokale fortellinger, og det en kan oppleve på flere av de flotte destinasjonene langs banen. Historiene passer for voksne og barn i skolealder, sier Linn Therese.

Historiefortelling på 8 språk

-Vi har mange utenlandske turister som vi tror vil sette pris på å høre historiene på eget språk. Dermed velger vi å tilby  audioguiden på både tyske, spansk, fransk, engelsk, japansk, mandarin, italiensk, i tillegg til norsk. 

Vi har gravd frem de gode historiene

-Det er vanskelig å velge hvilken historie jeg liker best, det er så mange flotte historier! Som Bergenser er det jo stas å høre alt det flotte Vestlandet har å by på, men favoritten er kanskje likevel historien om Gravhalsen. Å høre hvordan man målte opp og beregnet ved hjelp av triangulering, for så å grave ut tunellen manuelt og ende med kun 4 cm avvik – det setter ting litt i perspektiv og en får ganske stor respekt for hva som ligger bak byggingen av jernbanestrekningen slik vi kjenner den i dag, forteller en engasjert rådgiver for kundeopplevelser på Vy.

Spennende historier, myter og sagn

 • Om spøkelser på Ask «slott»
 • Mordet på Bergensbanen
 • Sjøormen på Krøderen
 • Monsteret på Bergensbanen
 • Verdens første isbreflyplass
 • Postbonden fra Tyssen

Valgte løsning basert på GPS punkt

Foto: VY

-Vi trengte friheten til å kunne utarbeide skreddersydd innhold for et produkt hvor man hele tiden er i bevegelse, sier hun og forklarer at Experio sin audioguide Voice Of Norway har en god og utprøvd løsning med historiefortelling som aktiveres med bla GPS punkter. I tillegg til at de har gode løsninger for språkstøtte, og supplerende innhold som bilder. 

VY valgte Experio

-Samarbeidet mellom VY og Experio har fungert veldig bra, vi fikk tidlig tillit til at produktet er solid og at folkene bak har den rette fagkunnskapen og erfaringen som skal til for å utvikle den beste lydguiden for oss. Prosessen har vært tydelig og ting har hele veien gått som planlagt, noe som har gitt oss god forutsigbarhet og trygghet, avslutter Linn Therese fornøyd. 

Samarbeider med næringslivet

VY samarbeider med flere reiselivsdestinasjoner langs ruten, så her finnes det absolutt mulighet for at audioguiden også kan brukes når de reisende går av toget.

Slik virker audioguiden

 • Med audioguide på din mobil får du høre historier langs hele Bergensbanen.
 • Velg mellom 8 språk.
 • Når du kommer til severdigheten blir historien om akkurat dette stedet automatisk fortalt med behagelig fortellerstemme. 
 • Du får se supplerende bilder som forsterker opplevelsen. 
 • Kartet viser hvor du er og hvor alle severdigheter befinner seg.
 • Guiden er tilgjengelig hele døgnet.

Bli en del av Norges største lydguide-plattform

 

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.