fbpx

Visit Hammerfest gjør det enkelt å være på besøk

Visit Hammerfest audioguide isbjørn Voice of norway Experio

Nyttig for hele kommunen

-Utgangspunktet for prosjektet var at vi ønsket oss en helårsguide som var tilgjengelig hele døgnet. Vi ser flerbruksmuligheter i løsningen vi har valgt, så selv om vi har primærfokus på reiseliv og gjester, skal også tilreisende arbeidskraft og lokale få stor nytte av det vi arbeider med nå. Eksempelvis vil skoler kunne bruke innholdet til lokal historievandring der historien skjedde, og eldre vil kunne ta turene fra sin egen stue. I prosessen så vi på flere løsninger og endte til slutt opp med den digital audioguiden Voice Of Norway, som flere aktører i området og Norge bruker. 

150 steder blir presentert - på flere språk

-Vi har veldig mye vi vil vise våre besøkende. I denne omgangen blir innholdet tilgjengelig på nordnorsk dialekt, engelsk, tysk, men både samisk, finsk og russisk er aktuelt å få med.

Våre naboer, som Nordkapp, bruker samme løsning og det er dermed naturlig at vi knytter oss sammen med dem slik at våre besøkende kan reise sømløst til neste besøkspunkt. En slik ide er bærekraftig på flere måter, utdyper Sten.

Visit Hammerfest

Reinsdyrene svømmer fra fastlandet over til Kvaløya. Foto: Marte Nyvoll

Salgbart reiselivsprodukt

-Noen av tematurene blir ekstra spennende, både i innhold og i det at vi kan bruke lokal infrastruktur som lokale busser og båter.

Historiene spenner fra historiene om gjenreisningsbyen Hammerfest, Sørøya på langs, Napoleonskrigen, 2. verdenskrig, isbjørnens betydning, til samenes historie her ved kysten. 

Disse guidede tematurene blir det mulig å kjøpe, mens guider om andre severdigheter blir tilgjengelig for alle.

Sten Harald Norund Hansson foran rådhuset. 

Vi har fokus på innovasjon og utvikling

-Dette er en viktig by, og jeg kan nevne at vi henter ut kobber til elbil, planlegger ammoniakkfabrikk, har teknologibedrifter og olje. Vi i visit Hammerfest har i tillegg primærfokus på reiseliv, og dermed er det viktig for oss å styrke reiselivet med innovative løsninger også. Med audioguide får alle i området her, både besøkende og lokale tilbud om en døgnåpen kommune. I tillegg til audioguide ser vi også på AR-teknologi (Augmented reality/Hologram), som åpner mange muligheter for synliggjøring av blant annet kulturminner, røper Sten. 

Lokale ressursgrupper

-Alle historiene du finner i løsningen er lokalt forankret og det er slett ikke sikkert at du klarer å google deg frem til alt det spennende innholdet i gjør klart. Vi har satt ned to ressursgrupper, både i Hammerfest og Måsøy, og vi ser allerede nå at det blir utfordrende å velge vekk noen av de gode historiene. I tillegg jobber vi med å finne innleser med dialekt til historiene og der har vi også noen spennende tanker,  avslutter en smilende Sten, som gleder seg til å lansere «Voice of the Arctic Coast», allerede i mai 2022.

Nordkapp-platået 

-Nå gir vi alle gjester lik mulighet for guideopplevelser, sier Mykolas Masiukas. 

Synliggjør lokale historier
-med mobilen som guide

I appen Voice of Norway ligger alt besøkende trenger!

  • Kartet viser vei til stedene (GPS)
  • Lydhistoriene starter automatisk nå de er på riktig sted
  • Historiene har profesjonelle fortellerstemmer
  • Mange språk
  • Bilder supplerer det de ser

Med fortellerstemme på mange språk, bilder og kart

Last ned din egen guide 

Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner.

Audioguide - en bærekraftig løsning

TILGJENGELIG FOR ALLE
-Fungerer på alle smarttelefoner

KUNNSKAPSDELING
-Med guide på telefonen kan du lære mer om stedet i ditt eget tempo, til alle døgnets tider

UNIVERSELL UTFORMING
-Løsningen er bærekraftig og passer for alle

SPORLØS
-Innholdet er basert på GPS og du unngår visuell forurensing, som mange skilt lett kan bli

Smittevennlig

  • Din gjest bruker sin egen mobil som guide
  • Lett å holde avstand til andre
  • Kan besøke stedet når det er få mennesker der

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.