fbpx

Slik får du fornøyde reisende 

Busstur Togtur persontransport smartguide audioguide merverdi reiseopplevelse Voice Of Norway Experio
Våre reisende elsker dette tilbudet

De reisende har det allerede behagelig i setene. Ut gjennom vinduet ser de den flotteste utsikten, og de blir loset trygt frem av mannskapet. Med en audioguide på turen sikrer du spenning for både store og små, og kanskje redder du familiefreden og et ekteskap også? 

 
Med en fortellerstemme som smyger seg behagelig inn i øregangene får de reisende høre historier om stedet de er ved akkurat nå. Løsningen gir dem den komplette reiseopplevelsen rett fra deres egen mobil. Historiene er tilgjengelig til alle døgnets tider, på mange språk og helt fri for forstyrrelse for andre. 

Fjordcruise på Oslofjorden med audioguide

Mer fornøyde kunder

Audioguiden Voice Norway er nå i bruk av både Vy og FRAM og 50 andre reiselivsaktører i Norge, og fellesnevneren for disse er at de er meget fornøyd med valget. 

– For å levere på vår visjon om «flere og mer fornøyde kunder» er reiseopplevelsen og underholdningstilbudet ombord et satsningsområde, sier Linn Therese Blindheim, rådgiver kundeopplevelser, Vy Tog Vest. Audioguiden på Bergensbanen ble lansert i mai 2022.

Innholdet i appen blir formidlet med AR, video, bilder, profesjonelle fortellerstemmer, kart og tekst på flere språk. Med Voice Of Norway-appen har sluttbrukeren kun én app å forholde seg til uavhengig av hvor og hvem de reiser med. 

Audioguide på reise i hele Norge

Gode opplevelser på togturen

– For VY, Bergensbanen og den flotte fjellstrekningen mellom Oslo og Bergen, var det helt naturlig å gå for en audioguide som kan fortelle de gode historiene tilpasset det de reisende ser ut togvinduet, forklarer Linn Therese. Hva er vel bedre enn å slappe av, nyte en god kaffe, ha fin utsikt og få de gode historiene fortalt på øret, smiler hun, og spør om jeg vet hvorfor alle låver er malt røde. PS: Svaret får du på Bergensbanen.  

Merverdi på reisen

 – VY ønsker å vise frem alt det flotte Norge og stedene langs strekningen har å by på – alt fra viktig Norgeshistorie, lokale fortellinger, og det du kan oppleve på flere av de flotte destinasjonene langs banen. Historiene passer for voksne og barn i skolealder, sier Linn Therese. 

Historiefortelling på mange språk

Voice Of Norway er en godt utprøvd løsning med historiefortelling som aktiveres med blant annet GPS-punkter. Det er gode løsninger for språkstøtte og supplerende innhold som bilder og tekst.  
 
 
– Vi har mange utenlandske turister som vi tror vil sette pris på å høre historiene på eget språk. Dermed velger vi å tilby audioguiden på både tysk, spansk, fransk, engelsk, japansk, mandarin og italiensk, i tillegg til norsk.  
 
Appen lar deg skreddersy innholdet du vil at dine reisende skal få tilgang til på turen.  
 
– Vi trengte friheten til å kunne utarbeide skreddersydd innhold for et produkt hvor du hele tiden er i bevegelse, sier Linn Therese i Vy.  

Forutsigbart og trygt

– Det er selskapet Experio AS som utvikler og drifter den felles reiselivsplattformen Voice Of Norway. Samarbeidet mellom VY og Experio har fungert veldig bra. Vi fikk tidlig tillit til at produktet er solid og at folka bak har den rette fagkunnskapen og erfaringen som skal til for å utvikle den beste lydguiden for oss. Prosessen har vært tydelig og ting har hele veien gått som planlagt, noe som har gitt oss god forutsigbarhet og trygghet, sier Linn Therese fornøyd.  

Inspirert av
UNESCO Verds Arv områder

Vi har følelsen av å være helt inne i naturen, men uten å sette spor.

Les mer om «Et bærekraftig reiseliv» i blogg om The Fjords.

Audioguide på The Fjords

Audioguide hos The Fjords

Travel like the locals – med FRAM

En annen stor aktør innen transport som har tatt i bruk audioguiden er FRAM, det samlede kollektivtilbudet i Møre og Romsdal fylkeskommune. De tilbyr nå 29 eksklusive guidede bussruter i Møre og Romsdal.  
 
 
– Målet er å gi merverdi for de reisende og vise frem severdigheter i fylket, sier Marit Holen hos FRAM. 
 
 
Tilbudet til FRAM gir passasjerene en komplett reiseopplevelse. De kan reise på egenhånd, men likevel få fordelen med guiding underveis. 
 
 
– Vi ser at en stor del av de som kjøper våre turer også laster ned audioguiden, som i dag er på både norsk og engelsk, forklarer Holen. 

Audioguide på bussturene hos FRAM

Viser frem de skjulte perlene

På bussen fyker landskapet forbi – som i en film. Tenk på alt du ikke vet om disse stedene! Om hula nede ved holmen, om den idylliske restauranten, om den hemmelige vika eller krigshistorier fra området.

–Når du reiser med offentlig transport, får du en helt annen opplevelse av området enn om du kjører med bil, forteller Marit, som gjerne vil vise frem de skjulte perlene underveis på turen. 

–Ved å tilby audioguide på disse rutene blir våre reisende bedre kjent i området. Med audioguide blir både reisen og besøket på reisemålet mer interessant og lærerikt. 

Smartguide Audioguide Guide Turistguide

Bli en del av Norges største lydguide-plattform

 

Slik virker audioguiden
 • Med Voice Of Norway på mobilen kan du lett finne severdigheter og andre skjulte perler i nærheten. 
 • Kartet viser hvor du er og hvor alle severdigheter befinner seg. 
 • Når du kommer til severdigheten blir historien om akkurat dette stedet automatisk fortalt med behagelig fortellerstemme, på det språket du har valgt. 
 • I tillegg kan du lese tekst og se supplerende bilder som forsterker opplevelsen.  
 • Tilgjengelig hele døgnet. 
Audiovisuell guide på Skrova

Kartet viser hvor du og historiene er

Last ned nå
Appen Voice Of Norway er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner. Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du drar, så slipper du å bruke mobildata.

Tips til de som reiser
 • Appen er gratis å laste ned og tilgjengelig for alle typer smarttelefoner.  
 • Du kan laste ned turene i en wifi-sone før du går, så slipper du å bruke mobildata. 
 • Ta med eget headset, for en bedre lytteopplevelse og slik at du ikke forstyrrer andre. 

Guiding rett på øret -og bruk headset

Kjekt å vite
 • Alle bransjer kan bruke løsningen. 
 • Sporløs formidling av kunst, kultur, historie og annen relevant informasjon. 
 • Tilgjengeliggjør historier på flere språk. 
 • Ingen investering i hardware, alt foregår på passasjerenes mobiltelefon. 
 • Stille guideløsning på skjermer om bord i båt, tog, buss. 
 • Profesjonell guiding hele døgnet. 
 • Experio/Voice Of Norway bistår dere i å lage godt innhold. 
Oslofjord fjordcruise audioguide smartguide Voice Of Norway ExperioAS skjerm

Stille guiding på skjerm

Bruk din egen mobil som guide

I appen Voice of Norway ligger alt du trenger!

 • Kartet viser vei til stedene (GPS)
 • Lydhistoriene starter automatisk nå du er på riktig sted
 • Historiene har profesjonell fortellerstemme 
 • Bilder supplerer det du ser
 • Tilgjengelig hele året og hele døgnet
 • Husk øreplugger for en god lytteopplevelse

Bærekraftig
-formidlingsløsning

Guiderutene i appen Voice Of Norway
-et samarbeidsprosjekt med hele Norge

Appen Voice Of Norway brukes i hele Norge. Slik blir det en felles dugnad for alle: å synliggjøre historiene på sitt sted – designet av dere selv.

Våre kunder og partnere

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan legge til rette for denne typen formidling i din region eller område!

Team Voice Of Norway
Telefon: 94096772

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.